FOTO: To je novi slovenski reprezentant!

Rubrika: Reprezentanca

Selektor slovenske izbrane vrste Aleksander Sekulić bo v prihodnje lahko računal tudi na 213 cm visokega Michaela Edwarda Tobeyja. 10. oktobra leta 1994 rojeni Američan, ki nosi klubski dres španske Valencie, je namreč prejel slovensko državljanstvo. Tobey se bo #mojtim še danes pridružil na Hrvaškem.

>Mike Tobey je ameriški košarkar, ki s svojimi 213 centimetri in 116 kilogrami igra na poziciji centra in je trenutno član španskega kluba Valencia. S košarko se ukvarja že od malih nog, nase pa je močno opozoril na univerzi v Virginiji. Odlične igre ter predanost košarki sta mu prinesli mesto v ameriški reprezentanci do 19 leta starosti, ki je leta 2013 postala svetovni prvak.

Leta 2016 se je prijavil tudi na nabor igralcev za ligo NBA ter se preizkusil v ekipah Utah Jazz ter Charlotte Hornets in s slednjimi tudi podpisal profesionalno pogodbo. Košarkarska pot ga je še isto sezono vodila v Španijo, kjer je nekaj tekem igral za Valencio, naslednje leto preživel na Tenerifih in zadnje tri sezone znova nosil dres Valencie, katere član je še danes. Velja za nepopustljivega košarkarja, ki dobro igra v obrambi, odlično skače in je močan adut tudi v napadu.

Mike Tobey, slovenski reprezentant:
”Zelo sem navdušen nad priložnostjo, da bom lahko zaigral za slovensko reprezentanco. Vem, kako pomembna je košarka v Sloveniji in s kako bogato zgodovino se reprezentanca lahko pohvali. Na igrišču ter izven njega sem pripravljen dati vse od sebe ter ekipi pomagati na kakršenkoli način.”

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
“Iskreno se zahvaljujem Vladi Republike Slovenije, Ministrstvu za notranje zadeve, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Olimpijskemu komiteju Slovenije na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je Mike Tobey po izredno hitrih postopkih prejel slovensko državljanstvo. Verjamem, da se bo hitro vklopil v izbrano vrsto in pripomogel k uspešnim igram slovenske reprezentance, saj gre za fanta z odličnimi značajskimi lastnostmi ter igralskimi sposobnostmi.”