FOTO: Smodiševi nauki za mlade ase na Vranskem

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

S ciljem, da najmlajšim vlije dodatnega poguma, da se posvetijo košarki, je Sportklub organiziral projekt Basket4kids, ki se je v soboto s prvim kvalifikacijskim turnirjem na Vranskem začel tudi v Sloveniji. Zmagovalci uvodnega turnirja so domači Vrani.

Zanimive košarkarske predstave si je na Vranskem s tribun ogledal tudi ambasador projekta Basket4kids Matjaž Smodiš, ki je na ogled postavil evroligaško trofejo, ki jo je osvojil z moskovskim CSKA-jem. Nekdanji slovenski reprezentant je mladim košarkarjem na dušo položil besede, da naj predvsem uživajo v igri.

Skupno smo videli šest zanimivih obračunov. Največ so pokazali člani domačega kluba. Vrani so slavili na vseh treh preizkušnjah. Sprva so s 63:11 odpravili Kolpo, nato pa še Grosuplje s kar 53:6. Na zadnji in hkrati odločilni tekmi turnirja je bila zasedba trenerja Žana Ocvirka v najbolj zanimivi predstavi celotnega dne z 38:32 boljša od ekipe iz Krškega, ki je na koncu zasedla drugo mesto. Domači so blesteli predvsem z meti izza črte, s katerimi so goste spravljali v obup.

Končno tretje mesto so zasedli člani Črnomlja, četrto pa zasedba iz Grosupljega.

Gremo v Slovensko Bistrico

Tekmovanje se nadaljuje v nedeljo v Slovenski Bistrici, kjer bodo sodelovale ekipe KŠ Sani BečirovičAKK BranikZlatoroga in Radenske Creativ. Preostala dva kvalifikacijska turnirja v deželici na sončni strani Alp sledita 3. in 4. marca v Domžalah oziroma Sežani, konec marca pa nas čaka še zaključni turnir, na katerem bo znan veliki zmagovalec in potnik na Final4 Evrolige v Beograd (18. do 20. maj), kjer bo potekal sklepni turnir Basket4kids vseh najboljših ekip iz regije in podmladkov ekip, ki se bodo pomerile za naslov najboljšega na stari celini.

Basket4kids, Vransko, 17.2.
1. Vrani Vransko
4. Posavje Krško
3. Kolpa Črnomelj
4. Grosuplje

VRANI VRANSKO – Kolpa Črnomelj 63:11
Grosuplje – POSAVJE KRŠKO 21:38
VRANI VRANSKO – Grosuplje 53:6
KOLPA ČRNOMELJ – Grosuplje 32:21
Kolpa Črnomelj –  POSAVJE KRŠKO 33:43
VRANI VRANSKO – Posavje Krško 38:32