FOTO: Sixtu zmaga proti Krki, na tekmi tudi trener Cedevite

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V četrtek zvečer se je, s televizijskim prenosom na Šport TV, s tekmo med Krko in Sixt Primorsko zaključilo 6. kolo Lige Nova KBM. Gostje iz Kopra so bili boljši od Novomeščanov. V ostalih tekmah 6. kola je Zlatorog Laško v gosteh ugnal Ilirijo, Petrol Olimpija Rogaško, na sobotnih tekmah pa so se na Polzeli proti Šentjurju veselili igralci Hopsov, medtem ko so Šenčurjani na gostovanju v Domžalah domov odnesli polni plen.

Tekmo v Novem mestu je pozorno spremljal tudi Slaven Rimac, trener Cedevite, in dober prijatelj Jurice Golemca, s katerim se je pogovarjal še lep čas po tekmi.

Liga Nova KBM, 6. krog, 22.11.
Krka – SIXT PRIMORSKA 90:100 (18:32, 28:19, 21:30, 23:19)
Bratož (6 asistenc) 23, Škedelj 19, Lalić (7 skokov); Čakarun 16, Harris in Šiško (9 asistenc) 15

Novomeški košarkarji so doslej v ligi le enkrat izgubili, a tokrat so doživeli drugi poraz, Primorci so bili celo tekmo v ospredju. To pomeni, da je na vrhu lestvice Sixt Primorska, še štiri ekipe pa imajo identičen točkovni izkupiček, in sicer Krka, Petrol Olimpija, Rogaška in Zlatorog.

Primorci so tekmo silovito začeli in povedli z 10:0, domači pa so prvi koš dosegli šele v peti minuti. V sedmi so gosti vodili že z 21:8, še točko več prednosti pa so nesli v drugo četrtino. Tudi v tej so bili ves čas v ospredju, a so se jim domači še pred koncem polčasa približali na ulovljivo razliko.

A prav zraven jim ni uspelo priti niti v tretji četrtini, še več, ekipa z Obale je še povečala prednost in znova pobegnila tudi za 14 točk, v zadnji četrtini tudi za 16. Upanje domačih je znova vzplamtelo dobrih šest minut pred koncem, ko so se z novim naletom tekmecem približali le na štiri točke (82:86).

Dobre tri minute pred koncem so prišli celo samo na -3, a česa več jim ni uspelo storiti. Primorci so se na koncu vendarle veselili kar zanesljive zmage po boljši igri v izdihljajih tekme.

Pri domačih je s 23 točkami izstopal Domen Bratož, pri gostih, pri katerih je šest igralcev doseglo dvomestno število točk, pa je bil s 16 najboljši Marjan Čakarun.

Krka bo v 7. krogu igrala proti Šenčurju, datume tekme pa še ni znan, Sixt pa bo igral v nedeljo proti Hopsom s Polzele.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Imeli smo kritičen začetek tekme, gostom smo dovolili preveč prostora. Razigrali so se, nekaj trojk so zadeli z neverjetnim odstotkom. Bilo je vprašanje, ali jih bomo ujeli ali ne. Imeli smo par možnosti, da nam uspe. Na koncu je zmanjkalo zbranosti.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago. V Novem mestu smo igrali po naporni poti iz Vršca. Osredotočenost ni bila prava, na srečo pa nam je stekla igra v napadu. Obramba je bila zanič, to moramo do naslednje tekme nujno popraviti.”

Test