FOTO: Sajevic 26, Dolenc 19; farmacevtke v polfinale

Rubrika: Študentska liga

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17 in sicer smo videli tekme v moški skupini F ter v ženski skupini A. Kot zanimivost velja omeniti, da so študentke s Fakultete za farmacijo postale še zadnje polfinalistke.

Liga Spalding UKL, 13.3.

Skupina F (moški):
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo – FAKULTETA ZA UPRAVO 52:60
(Košir 18, Travica 11, Butala 8; Sajevic 26, Dežman 11, Petejan 9)

Tekma, ki je odločala o prvem mestu v predtekmovalni skupini F. S tem razlogom smo pričakovali tekmo na »nož«, žal pa so bili »kemiki« danes zaradi odsotnosti treh ključnih igralcev precej oslabljeni. V prvi četrtini smo videli strelske vaje na eni strani Koširja in na drugi strani Sajevica. Ta del igre so dobili »upravniki« s točko razlike. V začetku druge četrtine je s strelskimi vajami nadaljeval Sajevic in »upravniki« so sredi druge četrtine povedli že z desetimi točkami razlike. »Kemiki« so poskušali vse, vendar polčas se je končal z devetimi točkami razlike v korist »upravnikov«. V drugem polčasu so »upravniki« le nadzorovali potek tekme in na koncu zanesljivo zmagali in tako morebiti »ekonomistom« omogočili osvojitev prvega mesta v svoji predtekmovalni skupini.

::Fotogalerija Lige Spalding UKL (foto: Ana Kregar)

EKONOMSKA FAKULTETA – Filozofska fakulteta 56:49
(Panič 13, Čergić 12, Štih 11; Žmavc 16, Beličič 11, Fortič 8)

»Ekonomist« so že pred tekmo vedeli, da v primeru zmage osvojijo prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini in tako dobijo na papirju lažjega nasprotnika v četrtfinalu. To so »ekonomisti« tudi izkoristili in z zavzeto igro v zadnji četrtini zanesljivo zmagali.

Lestvica v skupini F (moški):
Ekonomska fakulteta, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteta za upravo 9, Filozofska fakulteta, Pravna fakulteta in Fakulteta za računalništvo in informatiko 6.

Skupina A (ženske):

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo – FAKULTETA ZA FARMACIJO 29:48
(Močnik 8, Cafun 5, Safranko 4 in Grom 4; Dolenc 19, Jakobčič 17, Kugonič 10)

»Farmacevtke« so se zavedale, da jim zmaga prinaša zanesljivo uvrstitev v polfinale letošnjega tekmovanja. Že v prvi četrtini so bile »farmacevtke« boljše in ta del igre dobile z osmimi točkami razlike. V drugi četrtini so se študentke z združene ekipe FKKT/FU le malce zbrale in ob polčasu je bila razlika sedem točk v korist »farmacevtk«. V drugem polčasu so »farmacevtke« s preudarno igro še povečale svojo prednost in na koncu zanesljivo zmagale in se tako uvrstile v polfinale.

Filozofska fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT 30:55
(Kopač 12, Esih 8, Kaplja 5; Klobčar in Percan 18, Prešeren 8)

Favoritinje te tekme so bile nedvomne lanske prvakinje »športnice«, ki so to vlogo tudi upravičile. Vendar »filozofinje« so se jim na začetku tekme dokaj dobro upirale in jim delale kar nekaj preglavic. V nadaljevanju tekme pa so se »športnice« le ogrele in s preudarno igro dosegle še eno visoko zmago.

Lestvica v skupini A (ženske):
Fakulteta za šport 8, Fakulteta za farmacijo 7, Pedagoška fakulteta 6, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 5, Filozofska fakulteta 4.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na uradni spletni strani.