FOTO: Randolph prišel, jutri še ostali “Španci”!

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška članska reprezentanca začenja z zadnjim ciklom priprav pred kvalifikacijskima tekmama proti Latviji in Turčiji. Reprezentanci sta se danes priključila Anthony Randolph in pomočnik selektorja Rada Trifunovića Jaka Lakovič. Jutri se bodo ekipi pridružili še Čančar, Macura in Rupnik, v četrtem ciklu pa slovenskih barv ne bosta branila Dimec in Hrovat.

 

Za slovensko reprezentanco sta obe pripravljalni tekmi proti Hrvaški. Pomlajena slovenska zasedba je pokazala borbeno in dobro igro ter zabeležila zmago ter poraz. Misli so sedaj usmerjene proti Latviji in Turčiji oziroma kvalifikacijam za svetovno prvenstvo. Izbrana vrsta bo drugi del kvalifikacij začela z izkupičkom 2:4, v petek, 15. septembra, pa jo čaka gostovanje v Latviji. Tri dni kasneje, na Praznik slovenske košarke pa bo v Ljubljani gostovala reprezentanca Turčije.

Selektor Rado Trifunović je imel na včerajšnji tekmi na razpolago deset košarkarjev, zaradi udarca v koleno sta obračun proti južnim sosedom izpustila Saša Zagorac in kapetan Gašper Vidmar. Danes sta se reprezentanci pridružila pomočnik selektorja Jaka Lakovič in Anthony Randolph, ki je slovenski dres nazadnje nosil na evropskem prvenstvu 2017. Lakovič bo v novi sezoni deloval kot pomočnik trenerja pri španskem Joventutu, ki je v preteklem španskem prvenstvu zasedel 15. mesto.

V četrtem ciklu pa dresa slovenske reprezentance ne bosta nosila člana nemškega Bayreutha Žiga Dimec in Gregor Hrovat. Prvi bo tekmi proti Latviji in Turčiji izpustil na zahtevo kluba, pri Hrovatu pa se je selektor odločil, naj raje ostane v Nemčiji in se dodobra zasidra v novem klubu.

Reprezentanca bo v Latvijo odpotovala v četrtek zjutraj.

Za tekmo proti Turčiji, Praznik slovenske košarke, je KZS pripravila posebne cene vstopnic. Navijači, ki bodo prišli na druženje in večerno tekmo v kateremkoli slovenskem dresu (klubskem ali reprezentančnem) iz kateregakoli obdobja bodo lahko kupili vstopnico za tekmo (v preprodaji in na dan tekme) po posebni ceni in sicer 3,00 EUR.

Izjave:

Rado Trifunović, selektor #mojtim:
“Zelo sem vesel prihoda Randolpha in Lakoviča. O kvaliteti Anthonyja Randolpha ni potrebno izgubljati besed. Upam, da se bo hitro ujel z novimi soigralci. Verjamem, da nam lahko izdatno pomaga na tekmah proti Latviji in Turčiji. Zelo dobrodošel je tudi prihod mojega pomočnika Jake Lakoviča. Sedaj je trenerski štab kompleten in pripravljen na izzive, ki nas čakajo v prihodnjih osmih dneh.”

Jaka Lakovič, pomočnik selektorja #mojtim:
“Lepo se je vrniti domov in se pridružiti fantom v reprezentanci. Kot sem opazil so igralci in štab v pretekih dneh delali dobro ter ustvarili odlično kemijo. S takšnim delom moramo le še nadaljevati ter uspešno priključiti košarkarje, ki so se oziroma se bodo priključili naknadno.”

Anthony Randolph, #mojtim:
“Vesel sem, da sem ponovno del slovenske reprezentance. Naredili bomo vse, da ostanemo v igri za svetovno prvenstvo. Čeprav je reprezentanca pomlajena, verjamem, da se bom hitro ujel s fanti.”