FOTO: Po koncu trenerske klinike v Postojni

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Ta vikend je v Postojni potekala klinika za trenerje, ki bodo v prihajajoči sezoni vodili U19 in U17. Zbralo se je preko 120 trenerjev, ki so na šestih predavanjih in osmih delavnicah prejeli ogromno informacij. Predavatelji in vodje delavnic so svoje delo opravili vrhunsko in verajmemo, da je vsak trener našel nekaj, kar bo dopolnilo njegov mozaik znanja. Andrej Urlep je predaval o podajah in učenju branjenja blokad, David Dedek o prilagajanju napadalnih kombinacij mladim košarkarjem in agresivni obrambi. Dejan Čikić o tem, kako postaviti blokado, Aleš Vičič pa je spregovoril nekaj besed o motivaciji.

Fotogalerija 1. dan

Fotogalerija 2. dan

Delavnice so bila zgodba zase, trenerji so imeli možnost neposrednega stika s predavatelji in vodjami delavnic, ki so predstavljali teme iz raznih področij. Andreju Urlepu je na igrišču priskočil na pomoč tudi Gregor Fučka, ki je s svojimi vrhunskimi demonstracijami pokazal, tako mladim košarkarjem, kot tudi trenerjem, male skrivnosti vrhunskega centra. V učilnicah so se trenerji spoznavali s prehrano športnika, osnovami videoanalize, načrtovanjem treninga in psihološkimi situacijami.

Največjo težo so kliniki dali prav udeleženci. Trenerji, ki so si izmenjevali izkušnje, si pomagali, predlagali in sodelovali.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za udeležbo in sodelovanje, predavateljem in vodjem delavnic za vrhunsko delo, ki so ga opravili, demonstratorjem iz KK Union Olimpija, ki so opravili več, kot le dober trening in seveda vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji.

Vidimo se ponovno drugo leto.

Izjava udeleženca Mihe Čopa: »Takšna oblika in izvedba seminarja, kot je bil v Postojni, mi je zelo všeč. Mislim, da se je organizacijska ekipa potrudila, da nam trenerjem v dveh dneh, v obliki zgoščenega in zanimivega programa, ponudi čim več. Predavanja so bila poučna, delavnice pa so nam s praktičnimi primeri ponudile še lažji stik s predavatelji in možnost debatiranja o izbrani temi.«

Izjava udeleženca Jana Bezice: “Na seminarju, ki je potekal v Postojni za trenerje selekcij U17 in U19, smo imeli priložnost poslušat zelo dobre predavatelje. Predvsem bi pa pohvalil delavnice, kjer smo predvsem trenerji med seboj izmenjali svoje izkušnje iz pretekle sezone.”

Izjava Gregorja Fučke: “Bilo je zelo poučno sodelovati na seminarju in mislim, da je bilo izredno pozitivno tako za trenerje, kakor tudi za mene. Naučili sem se nekaj novega v sodelovanju z drugimi različnimi idejami, ki prinašajo izboljšanje in pomoč pri razvoju mladih igralcev.
Hvaležen sem za možnost sodelovanja z Andrejom Urlepom, ker sem se od njega veliko naučil. V upanju, da bomo na Slovenski klopi ponovno videli takega trenerja kot je Andrej, vas lepo pozdravljam.”

Izjava Radovana Trifunovića: “Na delavnici PRIPRAVA TEDENSKEGA PLANA smo delovali v smeri, da trenerji povejo svoje izkušnje, svoje mišljenje in svoje videnje okoli priprave tedenskega plana in smo tako prehajali v izmenjavo mnenj. Trenerji prihajajo iz različnih sredin kjer imajo različne pogoje za delo in zaradi tega se pojavljajo različna mišljenja in različne ideje, saj se morajo nekako prilagajati sredinam v katerih delajo. Na delavnicah so bili zelo konstruktivni, vključevali so se v pogovore in sodelovali med seboj. Za res aktivno sodelovanje na delavnicah si vsekakor zaslužijo pohvalo.”