Phoenix uradno predstavil Zorana Dragića (FOTO)

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

NBA franšiza Phoenix Suns je danes uradno predstavila najnovejšo pridobitev – Zorana Dragića, ki se bo v Arizoni pridružil bratu Goranu. Generalni manager ekipe je razkril, da sta bila skupaj s trenerjem Jeffom Hornackom nad mlajšim Dragićem navdušena že na lanskem EuroBasketu v Sloveniji.

 

Pri Phoenixu so razkrili ozadje dogovora z Zoranom Dragićem. foto: twitter
Pri Phoenixu so razkrili ozadje dogovora z Zoranom Dragićem. foto: twitter

Sprva sta v Ljubljano priletela z namenom, da bi ocenila pripravljenost in formo Gorana Dragića, ki se je v klub vrnil po epizodi v Houstonu. Domov sta odšla z novo informacijo – za Slovenijo igra še en Dragić, na katerega je treba biti pozoren!

“S trenerjem sva bila navdušena nad njegovo borbenostjo in intenziteto. Vedno pri žogi in zdi se, da pri njemu konča vsaka, ki je navidez izgubljena. Šlo je za največji športni dogodek, ki ga je Slovenija kadarkoli gostila. Zadovoljna sva bila, da sva na delu lahko videla tako Gorana kot Zorana, ki sta vlekla niti igre slovenske reprezentance,” se je v preteklost ozrl GM Ryan McDonough.

“Zole” pritegnil pozornost 

“Brata Dragić sta se razvijala in odrasla drugače. Pri Zoranu se je to zgodilo kasneje, toda v zadnjem obdobju sem opazil izjemen napredek. Že lani je bil boljši kot kadarkoli, letos na svetovnem prvenstvu pa je napravil še dodaten korak naprej. Nekaj tekem sem si ogledal v Barceloni, nekaj pa preko televizije. Igral je zares dobro. Njegova obramba in nepopustljivost sta izstopala,” še dodaja McDonough.

“Usodna” večerja v Barceloni

GM Phoenixa se je nato v katalonski prestolnici na večerji sestal z obema bratoma. Zorana je vljudno vprašal, kako bi sprejel nove izzive in morebitno selitev v novo državo. Takrat je v glavah obeh Dragićev “kliknilo.” Noč je bila vse prej kot mirna. “Ležiš v postelji in se začneš spraševati,” je Goran dejal v smehu. “Kaj bi bilo, če prideš v Phoenix? To bi bilo dobro! Seveda, saj si moj brat.” 

Konkurenca na zunanjih položajih jim prija

Zorana zdaj čaka težka borba za mesto v ekipi, ki je na njegovem igralnem mestu močno popolnjena. Že Goran mu je večkrat dejal, da mora biti pri vsem skupaj izjemno potprežljiv, kar je na svoji koži občutil tudi starejši Dragić – spomnimo, na začetku NBA epizode so mu zaradi nekoliko slabših iger nadeli vzdevek “Tragic.”

“Naša zunanja linija je popolnoma zasedena. Tega ne zanikamo, toda odpira nam določene dobre borbe za mesta v ekipi. Dobra stvar tega je, da imaš širino. Imamo dovolj talenta. Upajmo, da bomo zaradi tega lažje preboleli morebitne poškodbe, težave z osebnimi napakami in vse, kar nas čaka,” je za konec dejal McDonough.