FOTO: Olimpija z Zdovčevo obrambo do točk v Novem mestu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V prvi tekmi Lige Nova KBM za prvaka so košarkarji Petrol Olimpije premagali novomeško Krko in tako pod vodstvom novega trenerja vpisali prvi dve točki. V petek bo na sporedu tekma Lige za obstanek med Zlatorogom in Šenčurjem, v soboto še tekma Lige za obstanek med Šentjurjem in Ilirijo ter tekma Lige za prvaka med Hopsi in Sixt Primorsko. V nedeljo pa se bosta v zadnji tekmi prvega kola Lige za prvaka pomerili ekipi Rogaške in Heliosa.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. krog, 17.2.
Krka – PETROL OLIMPIJA 65:70 (8:16, 18:19, 19:11, 20:24)
Mavra 13, Marinelli in Lapornik L. 9; Lapornik M. 14, Jones 12, Lorbek 11

Ljubljanska ekipa je z novim trenerjem na prvem obračunu Lige Nova KBM za prvaka prišla do prve zmage v gosteh. V Novem mestu so Ljubljančani vodili večino tekme in na koncu zasluženo prišli do zmage z rezultatom 65:70. Prvi polčas je pripadel Ljubljančanom, izbranci Jureta Zdovca so si že v prvi četrtini priigrali prednost osmih točk, v drugi pa nekajkrat vodili že za dvanajst točk. Na glavni odmor so igralci Olimpije odšli z devetimi točkami prednosti. Košarkarji Krke, ki so v prvem polčasu iz igre metali le 26-odstotno, so v tretji četrtini z agresivnejšo igro v napadu uspeli izničiti zaostanek in v 28. minuti tudi povedli za točko (41:40). Sredi zadnje četrtine pa so Ljubljančani spet pobegnili na dvanajst točk razlike, prednost pa so nato uspešno zadržali do konca srečanja.
Pri domačih je bil s 13 točkami najboljši Dominik Mavra po 9 sta jih dosegla Luka Lapornik in Paolo Marinelli. Pri gostih je bil strelsko najuspešnejši Miha Lapornik s 14 točkami, 12 jih je dosegel Marvin Jermaine Jones, Domen Lorbek pa 11.
Novomeščani bo tekmo 2. kola igrali šele 20. marca, ko bodo gostovali pri Heliosu, v tekmi 3. kola pa bodo 13. marca doma gostili Hopse. Petrol Olimpija bo v naslednjem kolu gostovala pri Sixt Primorski, termin tekme pa še ni znan.

Izjavi trenerjev po tekmi
Simon Petrov, trener Krke:
”Tekmo smo začeli preveč nervozno, poznalo se je, da že dolgo časa nismo imeli tekme. Naredili smo precej nespametnih napak tako v obrambi kot v napadu. Olimpijo smo ulovili in ko nam je to uspelo smo zopet padli. Bili smo premalo zbrani in upam, da bo v naslednji tekmi že boljše. Videlo se je, da je Olimpija igrala dobro obrambo in bo temu še naprej tako.’’

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
”Vedno je lepo zmagati, a kaj, ko te veš čas preganjajo tekme regionalne lige in tudi mi smo z mislimi že pri prihajajoči tekmi. Prikazali smo nekaj dobrih potez, a zavedati se moramo, da je naša igra še vedno daleč od kakšne resne košarke. Danes je bilo to dovolj za zmago, naslednjič morda ne bo. V tretji četrtini smo padli v ritmu, pričakovano, saj je sistem igre nov za vse fante, a se nam je uspelo pobrati in v zadnji četrtini znova zaigrati bolje. Posebnega veselja v slačilnici po tekmi ni bilo, verjetno tudi zato, ker se fantje zavedajo, da nas sila pomemben obračun čaka že v ponedeljek.”