FOTO: Nov naslov za Ljubljano, medalje delil Sagadin

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Zaključni turnir državnega prvenstva za fante U13 se je letos odvijal v Sladkem Vrhu, kjer so ob odličnem vzdušju prvo mesto osvojili fantje iz košarkarskega kluba Ljubljana. V finalu so po napeti končnici z rezultatom 49:47 premagali Helios Suns Vzajemce. Na tekmi za tretje mesto je ECE Triglav premagal domačine, I Team, z rezultatom 75:49.

V soboto, 20. aprila, se je v Sladkem Vrhu odvijal pravi košarkarski praznik. Domača ekipa, I Team, je z uvrstitvijo na finalni turnir dosegla največji uspeh v ekipnem športu v občini Šentilj. Organizatorji turnirja so pričarali nepozabno doživetje za vse udeležence ob razigrani publiki pa so mladi košarkarji na igrišču prikazali odlične predstave.

V polfinalnih obračunih sta si veliki finale priigrala Ljubljana A in Helios Suns Vzajemci. Domačini so na prvi dopoldanski tekmi morali priznati premoč Ljubljane, ki je zmagala z rezultatom 43:91. Lan Zemljič, ki je na koncu osvojil nagrado za najboljšega strelca in skakalca turnirja, je pri domači ekipi v statistiko vpisal dvojnega dvojčka, 24 točk in 11 skokov. Pri Ljubljani je Mark Povše zbral 15 točk, 5 skokov in 4 podaje.I TEAM : LJUBLJANA A 43:91

V drugem polfinalnem obračunu so košarkarji Helios Suns Vzajemci premagali ECE Triglav z rezultatom 49:57. Domžalčani so v tretji četrtini prevzeli pobudo, povedli za 6 točk in v zadnjem delu tekme uspeli zadržati prednost ter zasluženo zmagali. Pri Helios Suns Vzajemcih je bil strelsko najuspešnejši Vall Camaj, ki je dosegel 13 točk. Pri Triglavu je dosegel 12 točk in zbral 3 skoke.

ECE TRIGLAV A : HELIOS SUNS VZAJEMCI 49:57

FINALE

LJUBLJANA A : HELIOS SUNS VZAJEMCI 49:47 (16:14, 16:7, 11:10, 6:16)
Selan 11, Magister in Povše 8; Pajnič 15 (6 skokov), Goljovič 10, Sok 9

Košarkarji Ljubljane so izkušnje iz finalne tekme Mini Pokala Spar, kjer so po podaljšku premagali ECE Triglav in osvojili prvo mesto, prenesli tudi v obračun s Heliosom. V prvem polčasu so z odlično moštveno igro prihajali do izdelanih zaključkov in na odmor odšli s prednostjo enajstih točk. V tretji četrtini Domžalčani niso uspeli izničiti zaostanka nato pa so v zadnjem delu tekme z agresivno obrambo prišli na vsega dve točki zaostanka, a je bilo časa za preobrat premalo. Ljubljančani so tako še drugič v sezoni 2018/2019 na zaključnih turnirjih osvojili prvo mesto.

TEKMA ZA 3. MESTO
I TEAM : ECE TRIGLAV A 49:75 (13:22, 5:21, 19:19, 12:13)
Zemljič 18 (10 skokov), Pregl 14 (10 skokov), Friš Cvajdik 6; Ciperle 14, Perhoč 12, Zupan 10 (7 skokov)

Domačini so v prvem polčasu dovolili Kranjčanom, da se razigrajo. Kljub odlični prvi četrtini so v drugi povsem popustili, gostje pa so to s pridom izkoristili in ob polčasu vodili že za 25 točk. V drugem polčasu so domačini prikazali borbeno igro in kljub temu, da sta dvojnega dvojčka dosegla Lan Zemljič in Vid Pregl, so na koncu morali priznati premoč košarkarjem ECE Triglava, ki so se zasluženo veselili tretjega mesta.
MVP zaključnega turnirja: MARK POVŠE (KK LJUBLJANA)

Najboljša peterka zaključnega turnirja: Lan Zemljič (I Team), Nejc Šmon (ECE Triglav), Jernej Zdovc (KK Ljubljana), Žan Luka Selan (KK Ljubljana), Aleksander Goljovič (Helios Suns)