FOTO: Letna vstopnica iz leta 1999

Rubrika: Liga Nova KBM

Franc Žvan, njegov sin Rene je pred dnevi postal član KK Celje, se lahko pohvali, da navija za KK Krka, še bolj pa je lahko ponosen na primerek letne vstopnice iz leta 1999!

Začelo se je s sinovimi treningi

„Košarko sem sprva spremljal bolj površno, potem pa se je sin pri desetih letih odločil, da bo treniral. Začel sem ga voziti na treninge, košarko pa sem spremljal vse bolj in bolj pozorno,“  uvodoma pove Franc Žvan. „Rene ima košarko zelo rad, sprva pa je treniral atletiko, a se je hitro naveličal, saj mu je bila preveč preprosta. Na vsa atletska tekmovanja, bilo je še v srednji šoli, je hodil kar v košarkarski opremi,“ se spominja oče svojega sina, ki je pustil močan pečat tudi v KK Krka.

Z ljubeznijo do košarke se je rodila ljubezen do KK Krka. „Na leto sem si pogledal okoli 70 tekem, v 20 letih skoraj 1500, spremljal sem vse – od mlajših selekcij do članov,“ našteva Franc Žvan, ki je bil eden teh, ki so kupili letno vstopnico zdaj že davnega 1999. To je bila sezona, ko je bila Krka prvič članski državni prvak!

Brez gneče in stalni sedež

„Zakaj sem kupil vstopnico? Ker sem se z letno karto ognil gneči, bilo je zelo komot, pa še svoj sedež sem vedno dobil. Sem take vrste navijač, ki ima vedno isti sedež – vsako sezono. Na tem mestu se počutim najboljše – sem rahlo nad igralci, sedim na sredini, pa še najboljši pogled imam,“ poudari Franc Žvan, ki klub podpira tudi na druge načine.

Franc se veseli nove sezone. „Videl sem Krko, gledal sem jo proti ruskemu Eniseju! Vrhunsko je izgledalo. Ekipa se je spremenila, že zdaj pa lahko rečem, da se veselim nove sezone!“ še optimistično sklene Franc Žvan, ki ima v svoji zbirki številne primerke letnih vstopnic.