FOTO: Klobučarjevi ugnali Pavićeve, Drenik MVP, Morettiju zabijanje, Križmanu trojke

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V ŠC Livada se je z All Stars tekmo RKL Novo mesto sklenila nova sezona novomeških rekreativnih košarkarjev. Slavila je Ekipa Darka Klobučarja, ki je ugnala zasedbo Smiljana Pavića. V zabijanju je zmagal Tit Moretti, v metanju trojk Mario Križman. Benjamin Drenik je bil prvo ime tekme, zato je prejel priznanje za naj igralca srečanja.

Obračun v prijetnem ambientu v ŠC Livada si je ogledalo skoraj 200 gledalcev.

All Stars RKL Novo mesto 2019, ŠC Livada, 17.3.
Ekipa Smiljana Pavića – Ekipa Darka Klobučarja 75:82 (19:23, 21:23, 20:15, 15:21)
Ekipa Smiljana Pavića: Novak 4, Janc, Špehar 10, Božič 8, Bevc, Vardič 8, Križman 14, Fideršek 4, Aličić 8, Šeremet 7, Hočevar 7, Kovač 5
Ekipa Darka Klobučarja: Pintar 16, Drenik 20, Povše 11, Kregar 8, Goričar, Koračin 4, Kranjčič 4, Štih 5, Bjelošević 4, Volčjak, Bobnar 2, Nedanovski 8.

Več kot 4000 glasov

Še enkrat se je izkazalo, da imajo Novomeščani radi košarko. V glasovanju izboru za naj peterko je glasovalo kar 4420 ljudi. V Pavićevi ekipi so bili tako izbrani v prvo peterko Alen Kovač, Mario Križman, Matic Bevc, Alen Novak in Tadej Janc. Pri Klobučarju so tekmo kot člani prve peterke začeli Sašo Bobnar, Benjamim Drenik, Martin Povše, Blaž Kregar in Jani Pintar. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji četrtini.

Tudi Smodiš

„Super dogodek je za nami. Priznam, hoteli smo zmagati. Dobro smo se postavili, predvsem pa smo želeli odigrati resno. V nasprotnem primeru se taka tekma izrodi. Moram pa pohvaliti nivo lige in igranja v novomeški rekreativni ligi,“ je po dogodku povedal Smiljan Pavić, ki mu je na klopi asistriral Alen Čustić. „Lep praznik košarke, prijeten večer, vse skupaj se je končalo brez poškodb. Pa še precej gledalcev se je zbralo,“ je bil uspeha vesel Darko Klobučar, ki mu je na klopi pomagal Matjaž Smodiš.

Na tekmi so nagradili tudi najboljšega strelca za tri točke (Mario Križman je s šestimi zadetimi trojkami v finalu porazil Zorana Vardića), zmagovalca v zabijanju (Tit Moretti), zaslužena priznanja pa bodo dobile tudi ekipe, ki so se najbolj izkazale v letošnji sezoni rekreacijske lige, sodelovalo je 24 ekip. Prvak 1. rekreacijske lige je postala ekipa Šmarkuc, v 2. ligi so se veseli igralci ekipe Tisk Šepic, v 3. pa G Production.

MVP Drenik

„Mislil sem, da bo bolj revialna tekma. A je bila precej resna in kvalitetna. V zadnjih nekaj minutah smo odigrali resno in zavzeto. Vesel sem zmage,“ je dejal Benjamin Drenik, ki je navdušil s svojo igro. Danes šteje 25 let, še lani pa je igral za Žoltaste trote.

„Ponosni smo na storjeno, za nami je pravi košarkarski praznik v ŠC Livada. Hvala vsem igralcem in trenerjem, ter vsem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, ki se je prijel. Videli smo kvalitetno in agresivno košarko. V Zavodu Novo mesto že mislimo na četrto tekmo vseh zvezd,“ je po dogodku razmišljal organizator dogodka Matjaž Kuzma.

Dogodek so podprli Zavod Novo mesto, Športni center Livada, Tomas Računalništvo in NjamNjam. Nagrade in pokale najboljšim sta podeljeval Robert Medle, direktor Roletarstva Medle, ter Matjaž Kuzma (Zavod Novo mesto).