FOTO IZ GRČIJE: Slovenija U18 med štiri v Evropi!

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenskim mladincem še ni dovolj! In prav je tako! Po skalpu Nizozemske so danes mero v četrtfinalu vzeli še Veliki Britaniji (71:57) in se prebili v polfinale evropskega prvenstva v Grčiji. S 16 točkami se je izkazal Bine Prepelič, s trojnim dvojčkom je navdušil Realovec Žiga Samar (14 točk, 10 skokov, 14 podaj!).

Slovenija v soboto, 3.8., ob 18.00 igra s Turki za finale!

 

Slovenci so četrtfinalni obračun odprli z atraktivnim in učinkovitim napadom, ki sta ga Žiga Samar in Gregor Glas izvedla praktično na vsaki tekmi. Po začetnem vodstvu Slovenije s 7:2, sta obe ekipi napravili veliko nepotrebnih napak, kljub temu, pa so naši fantje po desetih minutah igre vodili z 18:10.

Britanci so drugo četrtino zaigrali agresivneje in se počasi ter vztrajno približevali. Selektor Peter Markovinovič je bil tako primoran spremeniti obrambno taktiko in Slovenci so s pritiskom po celem igrišču ter consko postavitvijo nekoliko omejili napade Britancev. V napadu se je razigral Andrej Stavrov, ki je s tremi uspešnimi meti za tri točke ohranil prednost Slovenije. Naši fantje so v prvem polčasu izgubili 10 žog in fizično močnim Britancem dopustili kar 12 napadalnih skokov. Kljub temu, pa so na glavni odmor odšli s petimi točkami prednosti (33:28).

V prvi minuti drugega polčasa so Britanci hitro dosegli sedem zaporednih točk, izničili prednost Slovenije ter povedli s 35:33. Ekipi sta osrednji del tretje četrtine odigrali malce nervozno, kljub temu, pa so naši fantje uspeli ohraniti mirno kri in po manjšem naletu dve minuti pred koncem četrtine ponovno povedli za osem točk. Slovenija je pred začetkom zadnjega dela vodila za pet točk (49:44), Rok Nemanič pa je s trojko ob osebni napaki povišal pa +9. Žiga Samar je odlično vodil igro v napadu, po dobri podaji in doseženi trojki Bineta Prepeliča, dobrih osem minut pred koncem srečanja, pa je v svojo statistiko vpisal trojnega dvojčka – 14 točk, 10 skokov in 14 podaj.

Slovenija se bo v sobotnem polfinalu pomerila z reprezentanco Turčije, ki je v četrtfinalu premagala Francijo (69:64). Obračun, ki se bo začel ob 18. uri, bo v spletnem prenosu moč spremljati na naši Facebook strani in spletni strani KZS. Slovenska izbrana vrsta v kategoriji do 18 let je do zdaj osvojila eno odličje, leta 2002 so bili Slovenci evropski podprvaki.

EP U18, četrtfinale, 1.8.
Velika Britanija – SLOVENIJA 57:71
Slovenija: Samar 14 (10 skokov, 14 podaj), Prepelič 16 (7 skokov), Glas 7 (7 skokov), Nemanič 6, Stavrov 11, Malovčič 9 (5 skokov), Dušanič 6 (9 skokov), Smrekar 2

Več sledi…

Posnetek tekme: