FOTO: Goran Dragić na kampu gostil športnike invalide

Rubrika: Košarka na vozičkih

Julija se parašportniki vsakič znova razveselijo, ker se odpravijo v Laško, kjer naš košarkarski as, eden in edini zlati kapetan, Goran Dragić s svojo fundacijo gosti svoj košarkarski kamp.

“Tudi leto smo dobili vabilo, da mladim predstavimo parašport. Danes je bil en krasen dan, mladi so z veseljem prisluhnili, še raje pa preizkusili kar sedem športnih panog. Se razume: vse je preizkusil tudi Goran,” zapišejo na Facebook strani ParasportSlovenia.

Mladi so tako spoznali košarko na vozičkih (predstavila sta jo Žiga Kobaševič in Simon Gračnar), poligon za slepe in golbal (Kristina Žagar), boccio (Maja Bobnar in Blaž Adamlje), odbojko sede (Lena Gabršček in Jana Čander), paralokostrelstvo (Brina Božič in Jerneja Štarkel), paraatletiko (Janez Hudej) in curling na vozičkih (Gregor Verbinc in Anja Pečaver).

“Dogodek je potekal v telovadnici Osnovne šole Primoža Trubarja, PŠ Debro v Laškem, parašport je spoznalo 140 otrok. Goranu in ekipi hvala za povabilo, naklonjenost, pomoč ter izvrstno kosilo v Thermana Laško, celotnemu kampu pa srečno in uspešno. Kot smo rekli: se vidimo čez leto dni,” še dodajo na ParaSportSlovenia.

Spomnimo: Goran Dragić je minuli mesec od odprtju že 5. košarkarskega igrišča trem košarkarjem invalidom podelil športne košarkarske vozičke.