FOTO: Gogi z Milkotom in mladimi upi krstil novo igrišče

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Goranu Dragiću in ekipi je uspelo: v sredo so namenu predali obnovljeno košarkarsko igrišče v ljubljanskem parku Tivoli. Skupaj s partnerji je Dragić zagnal dobrodelni projekt prenove košarkarskih igrišč po Sloveniji pod sloganom #PODAMDAIGRAM. Igrišče je družno z Dragićem odprl ljubljanski župan Zoran Janković, potem pa so na svoj račun prišli mladi, ki so se v dveh ekipah, vodila sta jih prav Goran Dragić in Marko Milić (za to priložnost je prišel v Ljubljano in se nato spet vrnil na EP kadetov v Italijo).

Dragiću so ob tem projektu čestitali številni: Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Janez Rajgelj, košarkarska reprezentanta košarke na vozičkih Milan Slapničar in Matej Arh, prišli so košarkarji Olimpije ter številni, ki so tako ali drugače povezani s košarko.

Igrišče v Tivoli je pred desetletjem zasijalo v novi podobi zahvaljujoč akciji Verjemi v svoj koš, leta 1995 pa je dobilo novo podlago iz recikliranih športnih copat, na otvoritev pa je avgusta 1995 prišel tudi NBA-jevec Scottie Pippen.

Pametno igrišče

Glavno vodilo akcije s sloganom #PODAMDAIGRAM je pripeljati različne starostne skupine na igrišča ter jim omogočiti več gibanja in skupinskih aktivnosti. Pri tem ne gre za prenovo samo enega igrišča, temveč za živ projekt preko katerega se bo Gogi skozi celo leto povezoval z mladimi ter negoval kulturo športa in gibanja. V sklopu akcije bodo zato organizirane delavnice in treningi, manjkalo pa ne bo niti adrenalina polnih košarkarskih turnirjev, ki bodo igriščem vrnila »dušo«, kakršno so imela včasih. Prenovljena igrišča bodo prva pametna igrišča v Sloveniji, saj bodo prepletala gibanje s poučnimi vsebinami. Poleg vrhunskih materialov in opreme, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše igralce, bodo vključevala tudi igrala za otroke, koše z nastavljivo višino, pametne talne označbe, namenjene različnim vajam za koordinacijo, hitrost in odriv ter zabavnim igram. Največja posebnost igrišč pa bodo informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Gogi, in bodo interaktivno obogatene preko spletne športno-izobraževalne platforme, do katere bodo vodile QR kode. Cilj platforme je preko različnih športnih in poučnih vsebin z uporabo sodobnih spletnih in mobilnih orodij združiti šport, izobraževanje in zabavo. Pri tem bo glavni akter ravno Gogi, ki se je še posebej med mladimi zasidral kot vzornik.

Sledi Maribor

V prvi sezoni dobrodelne obnove igrišč bo poleg ljubljanskega prenovljeno še igrišče v Mariboru, veliko aktivacijo pa bo projekt doživel v naslednji sezoni, spomladi 2020, ko se bodo prek velike kampanje prenovi pridružila še mnoga druga igrišča po vsej Sloveniji. S prenovami bo Goran skupaj s partnerji omogočil odličen prostor za druženje mladih in družin z izvrstnimi pogoji za druženje in trening nadobudnih mladih košarkarjev.