FOTO: Edo Murić prispel v Beograd, želi si osmice

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Slovenski krilni košarkar je dopotoval v srbsko prestolnico in bo že v torek na voljo Dušku Vujoševiću za treninge prve ekipe. Takoj po prihodu v klubske prostore je znova poudaril, da je bil ravno Partizan njegova največja želja.

Zanimivi bodo beograjski derbiji, ko si bosta nasproti stala prijatelja - Edo Murić in Jaka Blažič
Odslej bodo beograjski derbiji še zanimivejši, kajti nasproti si bosta stala prijatelja – Edo Murić in Jaka Blažič

Partizan – želja od nekdaj 

“Kot mlad sem vedno spremljal črno-bele. Moja generacija je zrasla z njihovimi uspehi – vsako leto so osvojili ABA Ligo, se uvrstili na zaključni turnir Evrolige. Ker sem tudi sam igral ABA Ligo, mi obveznosti niso dovoljevale, da bi si pogledal kakšno tekmo v Pionirju. Zdaj ne bom le gledalec, temveč eden izmed akterjev. Komaj čakam, da oblečem črno-beli dres,” je vzhičeno za spletno stran Partizana dejal Edo.

Beograjski velikan v tej sezoni po dolgem času nima garantiranega mesta v Evroligi in v kolikor se ne pripeti senzacija – zmaga v kvalifikacijah, bo nastopal v drugorazredni druščini Eurocupa. Murića to nikdar ni motilo, vedno je v ospredje postavljal delo z Vujoševićem.

Nadaljeval bi z 8-ico

“Takoj po podpisu pogodbe sem izrazil željo po številki 8, kar mi veliko pomeni, saj jo nosim skozi celo kariero. Vem, da so navijači zaradi Saše Pavlovića želeli, da ravno osmica ostane prosta. Zdaj jim povem – če se bo Saša vrnil, mu bom odstopil številko, saj gre že za legendo kluba. V kolikor temu ne bo tako, bi jo rad s ponosom nosil sam,” dilemo okoli željene številke razloži mlajši Murić, ki je podobne “težave” imel že pri Krki ob povratku Matjaža Smodiša.

 

foto: kkpartizan.rs