FOTO: Dvakrat boljše od Črne gore, igra v napadu teče, v obrambi precej rezerv

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska članska reprezentanco je z drugo zmago nad Črno goro sklenila drugi cikel priprav v Laškem. #rakete so na drugi tekmi, tokrat za zaprtimi vrati dvorane Tri lilije, po podaljšku z 69:63 ugnale Črno goro. Izbranke Damirja Grgića bodo po dnevu premora priprave nadaljevale v ponedeljek v  Zrečah.

Druga pripravljalna tekma v pripravah na EP 2021, 22.5.
SLOVENIJA : ČRNA GORA 69:63 (po podaljšku)

Prva pripravljalna tekma v pripravah na EP 2021, 21.5.
SLOVENIJA : ČRNA GORA 68:56 (56:46, 40:30, 20:11)
Strelke za Slovenijo: Lisec 7, Oblak 18, Prezelj, Evans 14 (10 skokov), Barič 12, Krošelj 2, Seničar, Goršič, Jakovina 5, Rupnik, Friškovec 6, Trebec 4.

Slovenska ženska članska reprezentanca je v Laškem odigrala prvi dve pripravljalni tekmi na junijski EuroBasket in zabeležila zgodovinski prvi dve zmagi nad reprezentanco Črne gore. Pred tem so bile Slovenke namreč petkrat neuspešne. #rakete so že na svojih prvih dveh pripravljalnih obračunih pokazale, da so na pravi poti in da dobro stopnjujejo pripravljenost na EuroBasket. Slovenske košarkarice so sicer v Laškem opravile štiri treninge, tako na petkovi kot sobotni tekmi pa je selektor Grgić porazdelil igralne minute med vse košarkarice. Prvi koš v dresu Slovenije je na drugem obračunu dosegla debitantka Mojca Jelenc.

#rakete bodo po dnevu premora priprave nadaljevale v ponedeljek, 24. maja, v Zrečah. Že v četrtek bodo Slovenke odpotovale na Slovaško, kjer se bodo v petek in soboto na turnirju v kraju Pieštany pomerile s Poljsko in Slovaško. Priprave se bodo nato nadaljevale še v Zrečah in Ljubljani.

Slovenske košarkarice bodo prvo tekmo na evropskem prvenstvu odigrale 17. junija, ko se bodo pomerile s Turčijo, dan pozneje #rakete bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
RAZPORED TEKEM SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU 2021

Eva Rupnik, slovenska reprezentantka:
“Za nami je pričakovan drugi cikel priprav, na katerem je bilo več poudarka na taktični pripravi. Ti dve tekmi s Črno goro sta bili za nas zelo pomembni, da smo videle, kje so še pomanjkljivosti v naši igri. Še vedno se pojavljajo napake, ki jih moramo do EuroBasketa popraviti, sta pa ti dve zmagi zagotovo dobra popotnica za naprej.”