FOTO: Čančar prišel, KZS spremlja situacijo v Ukrajini

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Nekaj minut čez dvanajsto se je pred sedežem Košarkarske zveze Slovenije zbrala moška članska reprezentanca, ki jo v prihodnjih dneh čakata novi dve preizkušnji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Selektor Rado Trifunović je na zboru pozdravil 13 košarkarjev. Izbrana vrsta bo pred odhodom v Ukrajino nastanjena v Termah Čatež in trenirala v Brežicah. Tam se je popoldan ekipi pridružil Vlatko Čančar, zasedba selektorja Rada Trifunovića pa je nocoj že trenirala v Brežicah.

Tekmi v 5. kvalifikacijskem ciklusu:

3. krog, 29.11.
Ukrajina – Slovenija (18.00)

4. krog, 2.12.
Slovenija – Latvija (17.00)

Slovenska moška članska reprezentanca je začela s pripravami za peti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Trifunovićeve izbrance v četrtek, 29. novembra, ob 18. uri po slovenskem času v Zaporožju čaka dvoboj z Ukrajino, po povratku v domovino pa se bo #mojtim v Ljubljani v nedeljo, 2. decembra, ob 17. uri pomeril še z Latvijo.

Kako je v Ukrajini?

Na Košarkarski zvezi Slovenije pa pozorno spremljajo varnostno-politično situacijo v Ukrajini. Tam je danes predsednik države z dekretom razglasil vojno stanje v državi. Vse skupaj pa mora potrditi še parlament. KZS je v stiku s slovensko ambasado v Kijevu.