FOTO: 21 ekip in bogato športno dogajanje pričarali nepozaben Dan dobrodelnega košarkanja 2018

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 22. decembra, je v Športnem centru Livada potekal že sedmi Dan dobrodelnega košarkanja, tokrat obogaten ter zapakiran v celodnevni dogodek Everybody na Livadi. Na košarkarskem turnirju 3×3 se je predstavilo kar 21 ekip, med njimi tri v starostni kategoriji do 13 let ter premierno in zgodovinsko – prva ženska ekipa, ki je s svojo prisrčnostjo in izvirno idejo zadela bistvo vsakoletnega dobrodelnega dogajanja pod novomeškimi koši.

 

V članski kategoriji se je košarkanja udeležilo 18 ekip oziroma 65 košarkarjev. Končne zmage se je veselila ekipa Sončki, v zasedbi Rok Pirc, Blaž Kestnar, Blaž Kregar in Benjamin Drenik, ki je v finalu ugnala Vesele ventilčke (Martin Drenik,Tin Hvalec in Simon Pušavec). Tretje mesto so zasedli Ex Troti – Tadej Mihalič, Blaž Abram in Alen Kovač. V metanju trojk je zmaga ostala v domačem panju, z nazivom ostrostrelca DDK 2018 se je okitil Žan Kozjan.

KK Žoltasti Troti pa je tokratni DDK povezal še z nekaterimi novomeškimi športnimi društvi (Plesni studio Novo mesto, Kempo Arnis Novo mesto in Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto). Celodnevni športno-rekreativno-dobrodelni dogodek je na Livado privabili številne obiskovalce, ki so se lahko preizkusili v številnih aktivnostih. Končni zbrani znesek, ki bo v celotni namenjen Društvo življenje brez nasilja oz. Varni hiši, je 2497,00 evrov.

Ob tej priložnosti se KK Žoltasti Troti zahvaljuje vsem sodelujočim, obiskovalcem, donatorjem, društvom in dobrotnikov, ki so pomagali soustvariti nepozabno druženje na Livadi.

Nejc Župevec, predsednik KK Žoltasti Troti: “Za Troti je še eno izjemno, nepozabno leto. Košarka je veliko več, kot le tekmovanje. In prav ob zaključku leta smo to še enkrat več potrdili z našim tradicionalnim Dnevom dobrodelnega košarkanja. Izvedli smo ga že 7. zapored, zahvalili bi se zato novomeškim in košarkarjem iz drugih krajev, ki vsako leto podprejo naš trud in idejo. DDK je izjemen dosežek našega kluba s katerim povezujemo ljudi, pokažemo da je košarka nosilka pozitivne energije in da tako na vse vpletene tudi vpliva. Zato smo ponosni, da smo nadgradili naš DDK in da so se nam letos pridružili tudi drugi športniki oziroma športna društva. Skupaj smo pripravili izjemen dan na Livadi. Srečno, športno leto 2019 vsem in se vidimo prihodnje leto.”