FOTO: 20 let Košarkarskega maratona v Domžalah

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Šport park Domžale je gostil 20. košarkarski maraton na katerem se je zbralo 300 košarkaric in košarkarjev. Jubilejna prireditev, ki je vseh 20 let kljubovala vremenu, tokrat ni postregla z zmagovalno ekipo, vsaj kar se tiče rekreativnih igralcev, pač pa so na okrogli obletnici zmagovalci postali vsi. Številni nekdanji igralci in navdušenci nad košarko so se ob celodnevnem igranju spomnili ter zaigrali tudi za štiri prijatelje, ki so prezgodaj zapustili svet. Janotu, Zeletu, Jimmyu in Jerneju so privoščili marsikatero lepo potezo, z željo, da bi igriščna košarka še naprej polnila prosti čas mladim in manj mladim. Košarkarji iz Domžal, Ljubljane, Trzina, Kranja in ostalih mest so po dveh desetletji skovali marsikatero nepozabno anekdoto.

Tudi letos bo marsikatera zgodbica ostala večna. Bodisi na igrišču bodisi ob igrišču, kjer so večer zaznamovali člani skupine Rok’n’Band, pa so se spletala nova športna prijateljstva in nove košarkarske zgodbe. Prav zaradi nepozabnih, včasih tudi napornih, a v veliki meri pozitivnih doživljajev, je s projektom vseh 20 let vztrajal Gašper Bolhar, tesen prijatelj košarke od malih nog.

Letošnji maraton je bil tudi letos deloma v znamenju tekmovalnosti, saj so dekleta U15 in fantje U13 odigrali turnir, na katerem so nastopili mladi upi iz naslednjih košarkarskih klubov: ŽKD Ledita, ŽKK Domžale, KK Litija, ŠD Felix Zasavje, Sport University Beijing, KK Helios Suns, KK Petrol Olimpija, KK Lastovka in KK Wild Bobcats Komenda. Oba zmagovalca sta bila glede na letošnjo, ravnokar minulo sezono, pričakovana. Pri dekletih so slavile državne prvakinje iz Zasavja, ki so v finalu ugnale vrstnice iz ŽKD Ledita, pri fantih pa so državni podprvaki Helios Suns premagali Petrol  Olimpijo.

Pri izvedbi 20. maratona je projekt podprla občina Domžale, za pomoč gre zahvala podjetjem Finnboj d.o.o., Enzo Grafika iz Domžal, podjetju Aqua Viva iz Radomelj in Žar Burger iz Slovenske Bistrice.

Foto:  košarkarski maraton Domžale