FMP se je pritožil na sojenje v Stožicah!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Petrolu Olimpiji je uspelo prekiniti črno serijo porazov, na zmago v Ligi ABA so čakali več kot mesec dni. Od Zadra do FMP-ja je trajalo. Novi trener Saša Nikitović si boljšega debija ne bi mogel želeti, oddahnil si je tudi direktor Roman Lisac. Ena lastovka še ne prinese pomladi, to je verjetno jasno tudi vsem v Stožicah.

Vsak prispeval svoj delež

Kako lahko odigra v funkciji ekipe, je pokazal Blaž Mesiček (19 točk, 13/13 prosti meti), ki je po sili razmer (odhod Scottiea Reynoldsa in poškodba Jana Špana) igral na poziciji organizatorja igre, kjer se je izmenjeval z Jusufom Sanonom. Da ima v tem hipu „izjemno roko“ v Olimpiji, je spet dokazal Roko Badžim, ki je bil v prvem polčasu nezgrešljiv. Žal ga igralci še premalokrat opazijo in mu dajo žogo, ki jo praviloma spravi skozi obroč.

Nikitović je v „ogenj“ poslal tudi Jana Rebca, ki je svoje delo opravil zelo korektno. Odločilne točke v končnici je dodal Miha Lapornik, ki pa mu je Olimpija odsvetovala sodelovanje v tokratni akciji reprezentance. Ob tem velja omeniti še Melvina Jonesa (10 točk, 3 skoki, +9 je naredila Olimpija, ko je bil Američan v igri).

Osredotočenost

„Za nas je bila zmaga nad moštvom FMP-ja resnično zelo pomembna. Ob manjku dveh organizatorjev igre smo morali na tekmi nastopiti s košarkarji, ki pred dvobojem z Beograjčani niso imeli pretirano velike vloge in minutaže v tem moštvu. Igralci so bili vseskozi osredotočeni, kar je rezultat dobre priprave na tekmo. Z igro v obrambi smo želeli utruditi košarkarje FMP-ja, priložnost za igro pa so že v prvem polčasu dobili vsi naši košarkarji. Fantje se niso predali vse do konca, bili so bolj osredotočeni, kot naši tekmeci in to je na koncu nagnilo tehtnico v našo korist,“ je po tekmi povedal Nikitović. Ekipa je z več kot 81-odstotno natančnostjo zadeval prost mete, boljše le še proti Mornarju.

Gostje so se pred odhodom iz Stožic pritožili nad sojenjem, ki ga je opravila sodniška trojka Mario Majkić, Marko Juras, Gordan Terlević.