Filipovski z Monacom gostuje pri Klobučarju, Partizan proti Francozom

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Četrto kolo EuroCupa prinaša obračun med Galatasarayjem Jake Klobučarja in Monacom, ki ga v letošnji sezoni vodi Sašo Filipovski. Moštvi se bosta v Sinan Erdem Areni pomerili v četrtek, že danes pa bo Aleksej Nikolić s Partizanom gostil francoski Asvel. Derbi kola bo potekal v Malagi, kamor prihaja UNICS iz Kazana.

Sašo Filipovski se vrača v Turčijo, a tokrat kot trener gostujoče ekipe. 44-letni slovenski strateg je v lanski sezoni uspešno vodil Banvit, tokrat pa ga čaka zahtevno gostovanje pri Galatasarayju. “Gre za ekipo z dobrimi perspektivnimi košarkarji, ki premorejo precej talenta v napadu. Zadevajo lahko iz večih položajev, moštvo pa sestavlja kar nekaj košarkarjev, ki lahko sami odločijo obračun. Igrajo zelo organizirano,” je pred obračunom dejal Filipovski, ki je v treh dosedanjih obračunih v letošnji sezoni EuroCupa zbral 2 zmagi. Enako velja za Galatasaray, pri katerem letos nastopa Jaka Klobučar.

Še pred obračunom v Carigradu bodo ponovno aktivni košarkarji Partizana, ki bodo tudi z Aleksejem Nikolićem lovili drugo evropsko zmago. V močni skupini C so Beograjčani že klonili proti Trentu in Valencii, na edinem domačem obračunu pa so ugnali ruski Zenit. Tokrat jih čaka obračun proti Asvelu, kjer dirigentsko palico na parketu vihti izkušeni Mantas Kalnietis.

Na papirju najmočnejša obračuna se obetata v Malagi, kjer gostuje UNICS iz Kazana, ter v St. Petersburgu, kamor v četrtek, 24.10., prihaja Valencia.

EuroCup, 23.10.
Partizan – LDLC Asvel Villeurbanne (19.00)
ALBA Berlin – Arka Gdynia (20.0)
Dolomiti Energia Trento – Turk Telekom (20.30)
Limoges CPS – Tofas (20.45)
Unicaja – UNICS Kazan (20.45)

24.10.
Galatasaray – Monaco (18.00)
Rytas – Torino (18.00)
Zenit – Valencia (19.00)
Cedevita – Lokomotiv Kuban (19.30)
Frankfurt – Mornar Bar (19.30)
MoraBanc Andorra – ratiopharm Ulm (20.00)
Germani Brescia Leonessa – Crvena Zvezda (20.30)


Slovenci v EuroCupu:
Jaka Klobučar (Galatasaray)
Aleksej Nikolić (Partizan)
Sašo Filipovski (Monaco)