Filipovski o Zvezdaših z izbranimi besedami, Partizan gostuje v Rusiji

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Rytas in UNICS iz Kazana v torek odpirata 7. kolo EuroCupa. Sašo Filipovski tokrat z Monacom prihaja v Pionir, Aleksej Nikolić s Partizanom odhaja na pomembno gostovanje v St. Petersburg, Jaka Klobučar pa bo z Galatasarayjem pot na zmagovalne tirnice lovil proti Ulmu.

Crvena zvezda in Monaco se po 6 odigranih tekmah nahajata na vrhu lestvice v skupini A, tokrat pa se bosta drugič v sezoni pomerila med seboj. Prvo tekmo so 10. oktobra v Franciji dobili Srbi, ki so z dosedanjimi predstavami prepričali tudi trenerja Monaca Saša Filipovskega.

Zvezda je fizično zelo močna ekipa, ki igra agresivno obrambo. Že od začetka sezone dokazujejo, da imajo dobro zasedbo z vsaj dvema dobrima košarkarjema na vsaki poziciji,” je dejal 44-letni Ljubljančan in dodal: “Velika rotacija jim pomaga, da skozi celoten obračun držijo visok nivo igre. Imajo velik napadalni potencial.” Tekma se bo v sredo, 14. oktobra, pričela ob 19. uri.

Partizanu in Galatasarayju zmanjkuje tekem

Če v borbi za preboj med najboljših 16 dobro kaže Filipovskemu, pa s trenutnim izkupičkom ne moreta biti zadovoljna Partizan Alekseja Nikolića in Galatasaray Jake Klobučarja. Obe ekipi sta v dosedanjem delu zbrali le po dve zmagi in se trenutno nahajata na mestih, ki ne prinašajo končnice. Turki bodo tokrat pomemben par točk lovili na domačem obračunu proti Ulmu, Partizan, ki pod vodstvom Andree Trinchierija še ne pozna poraza, pa bo gostoval pri Zenitu.

EuroCup, 7. kolo, 13.11.
Rytas – UNICS (18.00)
Arka Gydnia – Tofas (20.15)
Dolomiti Trento – ASVEL (20.30)


14.11.
Galatasaray – ratiopharm Ulm (18.00)
Zenit – Partizan NIS (18.00)
Crvena zvezda mts – AS Monaco (19.00)
Fraport Skyliners – Unicaja (19.00)
Mornar Bar – Fiat Turin (19.00)
Alba – Cedevita (20.00)
Germani Brescia – MoraBanc Andorra (20.30)
Limoges CSP – Lokomotiv Kuban (20.45)
Valencia – Turk Telekom (20.45)


Slovenci v EuroCupu
Jaka Klobučar (Galatasaray)
Aleksej Nikolić (Partizan NIS)
Sašo Filipovski (AS Monaco)