Filipovski ni več trener Partizana

Rubrika: ABA Liga

Slovenski trener Sašo Filipovski ni več trener prve ekipe KK Partizan NIS, je sporočil klub, ki se je za to potezo odločil po sobotnem porazu od Cibone. Poleg Filipovskega se poslavlja tudi njegov pomočnik Boban Mitev.

Filipovski in Mitev sta se Partizanu pridružila 5. novembra 2020, potem ko je mesto šefa strokovnega štaba ostalo prosto po slovesu Vlada Šćepanovića. Filipovski je vodil ekipo na 14 tekmah, zbral je 11 porazov in tri zmage.

Ob tem je imel precej težav s poškodbami, ekipa pa je doživela precej sprememb, poslovila sta se Nemanja Gordić in Codi Miller-McIntyre.

Ob tej priložnosti se KK Partizan NIS zahvaljuje Saši Filipovskemu in Bobanu Mitvu za čas, ki sta ga preživela v taboru črno-belih, in za njihovo delo, ki sta ga vsak dan vlagala v Partizan, sporočajo iz kluba.

Novi trener ekipe je postal Aleksandar Matović, izkušeni trener, ki je v strokovnem štabu prvih črno-belih od poletja 2017.

Partizan v sredo, 10.3., igra prav v Ljubljani odločilno tekmo za četrtfinale pokala EuroCup, tekmec pa Zdovčev francoski ligaš.

Beograd je minuli mesec zapustil tudi Miro Alilović, ki je slabi dve leti vodi beograjski Dynamic.