Filipovski lovi mesto med TOP 16, Crvena zvezda gostuje v Andori

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Monaca, ki ga v letošnji sezoni vodi Sašo Filipovski, bo v torek poizkušalo postati prvo moštvo, ki bi si v skupini A zagotovilo preboj med najboljših 16 v EuroCupu. Izjemno pomemben obračun v sredo čaka košarkarje Galatasarayja z Jako Klobučarjem in ekipo Partizana z Aleksejem Nikolićem.

Pet zmag je v uvodnih 7 kolih v skupini A uspelo doseči Monacu, ki je tako zadnje tri kola rednega dela tekmovanja dočakal na vrhu lestvice. Tokrat četo Saša Filipovskega čaka obračun proti Ulmu, ki zmago potrebuje precej bolj krvavo od Francozev. “Gre za ekipo, ki je izjemno močna v igri ena-na-ena ter blokadi in deblokiranju (“pick and roll”). Ima atletska krila, krasi pa jo odličen skok v napadu,” je pred tekmo o Nemcih spregovoril Filipovski, ki je v soboto v francoskem prvenstvu po podaljšku zabeležil poraz proti Levalloisu.

Klobučar in Nikolić na parket v sredo

Če je Sašo Filipovski z Monacom le še korak oddaljen od preboja med najboljših 16, pa precej slabše kaže Alekseju Nikoliću s Partizanom. Beograjčani so na 7 tekmah zabeležili le 2 zmagi in se tako v skupini C nahajajo na zadnjem, 6. mestu. Poraza si v nadaljevanju rednega dela skorajda ne smejo več privoščiti, a že v prvem obračunu jih čaka izjemno zahteven preizkus, saj v Beograd prihaja prvouvrščena Valencia.

Pomembno zmago bo z Galatasarayjem lovil tudi Jaka Klobučar. Turki odhajajo na gostovanje v Brescio k neposrednemu tekmecu v boju za mesta med TOP 16.  Prvi medsebojni obračun je s 84:76 pripadel Turkom.

EuroCup, 8. kolo, 20.11. 
Turk Telekom – LDLC ASVEL (18.00)
AS Monaco – ratiopharm Ulm (19.45)
MoraBanc Andorra – Crvena zvezda mts (20.00)


21.11.
Tofas – Lokomotiv Kuban (18.00)
Zenit – Dolomiti Energia Trento (18.00)
Partizan NIS – Valencia (19.00)
Cedevita – Arka Gydnia (19.30)
Fraport Skyliners – Rytas (19.30)
Alba Berlin – Limoges (20.00)
Germani Brescia – Galatasaray (20.30)
Fiat Turin – UNICS (20.30)
Unicaja – Mornar Bar (20.45)


Slovenci v EuroCupu
Aleksej Nikolić (Partizan NIS)
Jaka Klobučar (Galatasaray)
Sašo Filipovski (AS Monaco)