Filipovski in Jeklin v Evroligi

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Stelmet Zielona Gora, ki jo je s svojih prihodom na klop preporodil slovenski trener Sašo Filipovski, je postala državna prvakinja na Poljskem, po tem ko je s 4:2 v zmagah ugnala Turow. Gre za lep uspeh precej slovensko obarvanega kluba, saj v njem kot športni direktor deluje tudi Walter Jeklin.

foto: facebook.com/Basketzg
Slovenski dvojec Jeklin-Filipovski odlično krmari barko Zielone Gore. foto: facebook.com/Basketzg

Zielona Gora je na šesti tekmi proti evroligašu Turowu vodila skozi celotno srečanje, dobila prve tri četrtine, medtem ko so gostje v zadnji zaostanek le nekoliko omilili. Za Zielono Goro je to šele drugi naslov prvakov, po tem ko so prvega osvojili leta 2013 in bili nato tudi del elitne Evrolige. V najmočnejše klubsko tekmovanje se tako vračajo v naslednji sezoni.

Premagal bivšega

Filipovski je tako s svojimi delodajalci osvojil dvojno krono, bil je namreč tudi pokalni prvak. Kot zanimivost pa naj dodamo, da je v letih 2007 in 2008 ravno s Turowom dvakrat postal podprvak. V obeh sezonah je bil proglašen za trenerja leta na Poljskem.

Po Alešu Pipanu je Filipovski nov slovenski trener z lovoriko državnega prvaka, oba pa sta bila pri napadanju vrha slovenskega prvenstva z Union Olimpijo pred časom neuspešna.

Prvenstvo Poljske, finale, 6. tekma 

Torek, 9. junij:
STELMET ZIELONA GORA – Turow 75:69 /4:2/
(Hosley 21, Robinson in Cel po 10; Taylor 17)