Filipovski gostuje v Ulmu, Klobučar pričakuje Brescio

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Pred klubi v EuroCupu so tekme 3. kroga. Znova bomo pozorni na obračune slovenskih asov, ki bodo svojim moštvom poizkušali pomagati na poti do pomembne zmage. Jaka Klobučar z Galatasarayjem pričakuje Brescio, Sašo Filipovski bo gostoval v Ulmu, Alekseja Nikolića pa dan kasneje čaka zahteven obračun v Valencii.

Jaka Klobučar, ki je avgusta letos dopolnil 31 let, velja za drugega najbolj izkušenega košarkarja Galatasarayja. Zmagovalci EuroCupa iz sezone 2015/16 s pričetkom letošnje sezone ne morejo biti ravno najbolj zadovoljni, saj so v turškem prvenstvu klonili na obeh tekmah, v EuroCupu pa je njihov izkupiček po dveh odigranih tekmah polovičen. Lepo priložnost, da po porazu proti Ulmu ponovno stopijo na zmagovalne tirnice, imajo že v torek, ko v domači dvorani gostijo Brescio. Italijani v EuroCupu na svojo prvo zmago še čakajo.

Tako kot Klobučar, bo s svojim moštvom novo zmago že v torek z Monacom lovil Sašo Filipovski. 44-letnega slovenskega trenerja čaka zahteven preizkus pri nemškem Ulmu. Dan kasneje se bo v boj za drugo zmago v EuroCupu s Partizanom podal še Aleksej Nikolić, ki je v prejšnjem krogu z 11 točkami igral zelo pomembno vlogo ob zmagi Beograjčanov proti Zenitu. Tokrat se črno-beli podajajo na gostovanje k neporaženi Valencii.

EuroCup, 3. kolo, 16.10.
Crvena zvezda – MoraBanc Andorra (19.00)
Galatasaray – Brescia (19.00)
Ulm – Monaco (19.30)
ASVEL Villeurbanne – Turk Telekom (20.30)

17.10.
Rytas – Fraport Skyliners Frankfurt (18.00)
Mornar Bar – Unicaja (18.45)
Lokomotiv Kuban – Tofaš (19.00)
Unics Kazan – Fiat Torino (19.00)
Arka Gdynia – Cedevita (20.00)
Limoges – Alba Berlin (20.30)
Trento – Zenit Petersburg (20.30)
Valencia – Partizan (20.45)


Slovenci v EuroCupu:
Jaka Klobučar (Galatasaray)
Aleksej Nikolić (Partizan)
Sašo Filipovski (Monaco)