Fifolt in Osolnik ostajata v Krki

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Žiga Fifolt (210 cm, 1993), se je lani v Krko vrnil po šestih sezonah igranja v slovenskih klubih in v Estoniji. Kot drugi center je v 2. ABA ligi v dobrih 13 minutah na tekmo dosegal po 3,4 točke in 2,4 skoka na tekmo, v državnem prvenstvu pa je igral dobrih 10 minut na tekmo imel praktično povsem enako statistiko.

Tim Osolnik (196 cm, 1996) se je v Krko prav tako vrnil pred začetkom lanske sezone in je navduševal predvsem z nepopustljivo igro v obrambi. V 2. ABA ligi je v povprečju igral 17 minut in dosegal 4,7 točke, 2 skoka in 1,4 podaje na tekmi, v državnem prvenstvu pa je zaradi poškodbe sredi sezone odigral manj in v dobrih 14 minutah zabeležil 3,8 točke, 1,4 skoka in 1 podajo na tekmo.

Predsednik kluba Andraž Šuštarič je ob podpisu pogodb z Fifoltom in Osolnikom dejal: »V pretekli sezoni sta oba pokazala, da lahko igrata na  nivoju, ki ga želimo igrati. Imela sta sicer nekaj težav s poškodbami, vendar so te sedaj sanirane,  zato pričakujemo, da bosta v naslednji sezoni na igrišču prikazovala še več.«