Fibina dvoja merila: Slovenci sredi noči, Grki po malici

Rubrika: EuroBasket 2015

Vsi smo bili včeraj globoko razočarani, Slovenija je predčasno zapustila EuroBasket (danes ob 10. uri je reprezentanca na letališču Jože Pučnik). Redki pa so se ob tem spomnili bolečega dejstva, ki je dodalo kamen v mozaik neuspeha.

SLovenija Grčija

Vsaka ura se pozna

Slovenija stavi na agresijo in fiziko, zato se igralcem še kako pozna, če jim manjka ura ali dve počitka, kaj šele, da ostanejo brez noči. Ravno to se je zgodilo v noči s četrtka na petek – Slovenija je odšla iz Zagreba ob 1.00, v Lillu pa so igralci legli k počitku ob 5.00!

Zakaj ne ob 11.00?

Da je bila mera polna, je Slovenija dobila en termin za trening, pa še to ob 20.00. Ob tem je treba spomniti še na to, da so Grki potovali iz Zagreba ob normalni človeški uri – ob 11.00. Že res, da so si sami plačali čarter, a tudi Fibi ne bi padla krona z glave, če bi ob taki uri organizirala prevoz za Slovence, Gruzijce in Hrvate. Le mi smo igrali prvi dan, ostali šele danes.

Perasović jezen

»Živcira me, ker nas je Fiba prisilila, da potujemo sredi noči in grem spat ob petih. Grkom so dovolili, da gredo na pot dan kasneje! Smo manj vredni? Slovenija ni imela niti časa, da se regenerira, zato številni zgrešeni zicerji… Mi pa smo dobili termin za trening ob 7.30 zjutraj, na dan tekme. To ni primerno niti za ulično košarko, kaj šele za našo tekmo,« je bentil hrvaški selektor Velimir Perasović.