Fiba poleg Slovenije suspendirala še 13 držav!

Rubrika: ABA Liga

Fiba se ne da v nameri, da zavlada košarkarski Evropi.

Napad na zveze

V želji, da disciplinira svoje članice, se je tokrat lotila posameznih košarkarskih zvez. Ena od njih je tudi slovenska! V pismu, ki so ga dobili (tudi) na slovensko zvezo, so iz tekmovanj Fiba Europe, izključeni vsi klubi in vse mlajše reprezentančne selekcije!

2001_fiba
Fiba nadaljuje z ustrahovanjem (foto: Fiba Europe)

Ne le Slovenija

Kot smo uspeli izvedeti, je podoben ukrep izrečen tudi zoper ostale zveze s področja ex-Jugoslavije. Tej odločitvi naj bi botrovala slovenska podpora Ligi ABA, ki je pred dnevi podpisala pogodbo z delniško družbo ECA, ki vodi in upravlja Evroligo in EuroCup.

Identične skrbi zavoljo suspenza imajo še v Srbiji, Črni gori, Makedoniji, BiH, Španiji, Grčiji, Italiji, Izraelu, Turčiji, Litvi, Rusiji in na Poljskem.

Na Novakov rojstni dan

Zanimiv detajl pa je, da je bil dopis o suspenzu poslan ravno včeraj, v petek, ko svoj rojstni dan slavi izvršni direktor Fiba Europe Kamil Novak, ki se je  tudi podpisal na ta ukrep!

To je dopis, ki je prišel na sedež KZS-ja:

:: Dopis Fiba Europe o suspenzu Slovenije

Očitno pa bo za področje ex-Jugoslavije vnovič postalo aktualno balkansko prvenstvo, ki je svoj čas že bilo valilnica bodočih asov. KZS je medijem posredoval le dopis, ostale reakcije sledijo.