FIBA sprejela sklep: Avstralija ni kalkulirala!

Rubrika: SP Španija 2014

Svetvovna košarkarska organizacija je zaključila preiskavo tekme svetovnega prvenstva med Avstralijo in Angolo, ki naj bi jo košarkarji z “dežele tam spodaj” nalašč izgubili v izogib reprezentanci ZDA v četrtfinalu.

foto: fiba
foto: fiba

Spomnimo, na omenjenem srečanju so Avstralci veljali za velike favorite. Selektor je odpočil tri ključne posameznike, na trenutke pa je njihova obramba delovala naravnost smešno. No, FIBA nepravilnosti vseeno ni ugotovoila. “Z veseljem sporočam, da je Avstralija obveščena vseh sumov o kršenju pravil. Gre za eno najbolj aktivnih naših članic in vemo, da bo pravila tudi v prihodnje upoštevala,” je po zasedanju 24. in 25. novembra, ko je krovna organizacija sprejela odločite, dejal njen generalni sekretar Patrick Baumann.

FIBA je svojo odločitev sprejela na podlagi posnetkov tekme, mnenj strokovnjakov, pisma predsednika košarkarske zveze in poročila nadzornega organa. Tekma je sicer požela plaz neodobravanja košarkarskih delavcev in tudi številnih reprezentantov, med katerimi je bil najglasnejši ravno Goran Dragić.