FIBA odpovedala svetovno prvenstvo do 18 let v košarki 3×3

Rubrika: Nižje slovenske lige

Madžarski Debrecen bi med 26. in 30. avgustom moral gostiti svetovno prvenstvo do 18 let v košarki 3×3. A ga je FIBA zaradi najnovejšega razvoja epidemije koronavirusa ter razširitvijo ukrepov, ki jih napovedujejo in sprejemajo številne države, bila primorana odpovedati. Večina ekip se je namreč soočila s težavo glede samega prihoda na prizorišče. Na prvenstvu bi sicer v fantovski kategoriji nastopila tudi slovenska reprezentanca.

FIBA je tako prestavila oziroma odpovedala vse reprezentančne aktivnosti v košarki 3×3, ki so bile načrtovane za letošnje poletje. Prva reprezentančna aktivnost naj bi tako maja prihodnje leto bil kvalifikacijski olimpijski turnir. Od 26. do 30. maja 2021 bo olimpijsko vozovnico v Gradcu lovila tudi slovenska članska izbrana vrsta.

KVALIFIKACIJSKI OLIMPIJSKI TURNIR V KOŠARKI 3×3 BO MAJA 2021 GOSTILA AVSTRIJA

Zaenkrat pa v Fibinem koledarju še vedno ostajajo trije klubski članski turnirji svetovne serije. Vsi trije naj bi se igrali v Debrecenu, in sicer prvi 29. in 30. avgusta, drugi 1. in 2. septembra ter tretji 4. in 5. septembra. Na vseh treh bo slovenske barve branila zasedba Pirana.