Fenerbahče želi na vrh Evrope: Prihaja Nando de Colo!

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Ne povratek v NBA, kot kaže je prezgodaj tudi za povratek v Francijo, 32-letni branilec Nando de Colo se po petih sezonah igranja za CSKA prvič v karieri podaja v Turčijo. Tam bo zaigral za Fenerbahče, ki ga bo tudi v prihajajoči sezoni vodil legendarni Željko Obradović.

Francoz Nando de Colo je v zadnjih 5 sezonah predstavljal nepogrešljivi člen CSKA-ja, o čemer govorijo tudi njegova priznanja. Moskovčane je dvakrat vodil do naslova prvakov Evrolige, zanj sanjsko leto pa je bilo leto 2016, ko je že omenjenem naslovu postal tako MVP kot tudi najboljši strelec rednega dela in zaključnega turnirja Evrolige, prejel pa tudi priznanje za najboljšega evropskega košarkarja leta.

Po novi izjemno uspešni sezoni je de Colo kar malce presenetil z novico, da zapušča CSKA, a kot kaže si je zaželel novega izziva. Njegova nova sredina pa več kot kaže na to, da se podaja v boj za nove lovorike.

Dogovor z 32-letnim Francozom so namreč dosegli v Fenerbahčeju, ki bo v teh dneh po vsej verjetnosti ostal brez Marka Gudurića, kateremu napovedujejo odhod v NBA k Memphis Grizzlies.

Pred kratkim sta pogodbo z moštvom podaljšala Lugi Datome in Kostas Sloukas.

Najnovejše v Evroligi:
Rimas Kurtinaitis na klopi Khimkija vse do konca sezone 2020/21.
James Gist in Charles Jenkins okrepila Crveno zvezdo
Thomas Huertel podaljšal z Barcelono do konca sezone 2021/22.