Faried: Žal mi je za Špance, želel sem jih premagati v njihovi državi

Rubrika: SP Španija 2014

Krilni center ameriške reprezentance Kenneth Faried je bil po polfinalni zmagi nad Litvo razumljivo zadovoljen, je pa hudomušno zbodel Španci in dejal: “Žal mi je za njih, ker so izpadli v četrtfinalu. Želel sem jih premagati v njihovi državi.” 

Kenneth Faried

 

O finalu med ZDA in Španijo so sicer čivkali že vrabci na vejah, a načrt, marsikdo bo rekel da FIBIN, je padel v vodo z veličastno zmago Francije v četrtfinalu. Boj za zlato bo torej postregel zgolj z eno predvideno reprezentanco, za drugo mesto pa se bosta udarili Srbija in prej omenjena Francija.

“Sam nisem presenečen nad izpadom Špancev, kajti taka je mednarodna košarka, vse ekipe so dobre. Zato tudi nikdar nismo omenjali nasprotnikov, s katerim bi lahko igrali, kajti ne vemo, kdo bo to. To so osnove. Katero izmed tekem lahko izgubimo, kot tudi vse ostale reprezentance. Kot sem slišal, so Francozi proti Špancem igrali odlično. Imajo izjemno ekipo z velikim številom NBA košarkarjev in dobrim trenerskim štabom,” pa je izpad gostiteljev in poleg ZDA glavnih favoritov pokomentiral ameriški selektor Mike Krzyzewski.