“Fantje vidno utrujeni, tempo povsem nehuman!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekem 12. kroga Lige Nova KBM so svoje povedali še trenerji.

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Danes smo odigrali neverjetno. Zadnjih 14 dni smo trdo garali in danes končno odigrali dovolj agresivno in zbrano. Zasluženo smo premagali prvo ekipo lige.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Zlatorog je odigral vrhunsko in zasluženo zmagal, zato mu tudi čestitam. Mi v Laško nismo prišli igrati obrambe, kar je vidno na rezultatu. V kolikor na gostovanju prejmemo preko 90 točk, nimamo tam kaj iskati.”

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
“Analiza statistike je po takšni tekmi, kot je bila sobotna v Stožicah, popolnoma brezpredmetna. Fantje so bili vidno utrujeni, tempo tekem, ki jih v tem času igrajo, je povsem nehuman. V desetih dneh bodo odigrali šest tekem, tega pa skoraj zagotovo ni sposobna nobena ekipa na kakršnem koli nivoju. Fantom lahko zgolj čestitamo za zmago, vse ostalo pa je za v pozabo. Nedelja je čas za pripravo na novega nasprotnika, v ponedeljek pa ekipo čaka četrtfinalna tekma Pokala Spar z Rogaško. Moštvo želimo predvsem telesno in miselno umiriti in košarkarje pripraviti na tekme, ki si sledijo v resnično, ponavljam, nehumanem ritmu.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Čestitam igralcem obeh ekip za razburljivo tekmo. Petrol Olimpija je na koncu zasluženo zmagala, a tudi če bi zmago slavili mi, to ne bi bilo nezasluženo. Nekaj odločitev v zadnjih 90 sekundah tekme so tehtnico nagnile na stran domače ekipe. V ponedeljek nas čaka prva tekma četrtfinala Pokala Spar, zato časa za žalovanje ni.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Hopsom čestitke za zmago, mislim pa, da je bila današnja tekma na trenutke prečvrsta, da bi se morale stvari prej zaustavljati, na ta račun pa smo mi ostali še brez dveh igralcev. Pri obeh lahko le upam, da ne gre za kaj bolj resnega. Fantom ne morem ničesar zameriti, borili so se od prve do zadnje minute. Vedeli smo, po kaj smo prišli, fantje so si močno želeli te zmage in na koncu, tudi z nekaj smole, tehtnice nismo uspeli nagniti na našo stran. Zdaj nas čakajo tri pomembne tekme s Šentjurjem, dve pokalni ter ena prvenstvena, tako da se bomo poskušali čim bolje pripravit na te obračune.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Glede na to, da smo igrali brez poškodovanega Čebularja, se je videlo, da nam v igri manjka nekaj izkušenj, a smo tekmo vseeno nekako izvlekli. Helios doma vedno igra zelo agresivno, močno, pravo košarkarsko obrambo, in naši branilci so se spet malce slabše odzvali, čeprav smo se na to pripravljali. Kljub temu smo na koncu, predvsem z igro pick&roll-a na sredini, tekmo uspeli obrniti v našo korist.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Na začetku se je poznalo, da je bila to tekma, ki smo jo enostavno morali zmagati. Mi smo imeli kar nekoliko zvezane roke, Šenčurju pa je na začetku uspevalo prav vse, zadeli so tudi nekaj metov v zadnji sekundi in preko roke. Vedeli smo, da Šenčur v zadnji četrtini včasih popusti, to smo izkoristili, in vztrajno, vztrajno, vztrajno pritiskali na žogo. Čestitke igralcem na vrhunski borbi. To je za nas druga zmaga v novem letu, v januarju pa nas čaka še 9 tekem.”

Konstantin Subotič, trener Šenčurja:
“Tekma bi se lahko končala tudi drugače. Sigurno sta si in ena in druga ekipa zaslužili zmago. Na žalost smo mi v zaključku tekme naredili preveč napak na glavnih strelcih domače ekipe. Sarajlija, Vašl in Davis so to znali kaznovat. Čestitam Rogaški za zasluženo zmago. Mi smo se pošteno borili do konca in upam, da bo že na naslednji tekmi boljše.”