Fantje v Bakuju neporaženi v končnico, dekleta z 2. mesta

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenski reprezentanci v košarki 3×3 sta predtekmovanje na prvih evropskih igrah v Bakuju opravili z odliko. Ženska se v osmino finala podaja z drugega mesta v svoji skupini, medtem ko so fantje za prvo mesto v skupinskem delu ugnali prav vse tekmece.

foto: KZS

foto: KZS

Najzahtevnejši preizkušnji sta naše košarkarje čakali v sredo, ko so odigrali kar dve tekmi in obe končali kot zmagovalci. Po izjemnem boju pod žgočim azerbajdžanskim soncem so najprej ugnali Litovce (20:18), ki so v prvi polovici narekovali ritem igre, v nadaljevanju pa morali priznati premoč znova razpoloženemu Juretu Erženu (10 točk, 6/10 za 1, 2/2 za 2) in njegovim soigralcem.

Nova košarkarska poslastica je naše fante čakala tudi v poznejšem popoldanskem terminu, ko so jim nasproti stali aktualni evropski prvaki Romuni. Ti so lani v Bukarešti slovensko vrsto, tedaj v zasedbi Blaž Črešnar, Aleš Kunc, Jasmin Hercegovac in Rok Smaka, ugnali v velikem finalu, tokrat pa pravih možnosti niso imeli. Z dobro obrambo je Slovenija po uvodnih petih minutah (Romuni so v tem času napravili kar tri osebne napake v napadu) vodila s 7:4. Nasprotniki so se nato nevarneje približali na 8:10, a je Boris Jeršin s štirimi zaporednimi točkami za našo izbrano vrsto dokončno potopil romunsko barko.

Na edinem sredinem preizkusu pa je spodletelo dekletom. Španske tekmice, ki so na koncu slavile zmago z 18:10, so bile enostavno premočne, saj so vodile skozi celotno tekmo.

V četrtek obe naši vrsti čaka nastop v osmini finala, kjer priložnosti za popravni izpit ni. Na prvi stopnički izločilnega dela se bo naša reprezentanca nežnejšega spola pomerila z Belgijo (ob 12.00), medtem ko bodo fantje tam nastopili proti Švicarjem (ob 12.30).


 EVROPSKE IGRE V BAKUJU, KOŠARKA 3×3, PREDTEKMOVANJE:

MOŠKI, SKUPINA A:

Sreda, 24. junija:

SLOVENIJA – Litva 20:18
Slovenija: Eržen 10, Krejič 5, Jeršin 3, Troppan 2.

Že odigrano, torek, 23. junija:

SLOVENIJA – Izrael 16:7
Slovenija: Eržen 9, Jeršin 3, Troppan 3, Krejič.

ŽENSKE, SKUPINA C:

Sreda, 24. junija:

ŠPANIJA – SLOVENIJA 18:10
Slovenija: Zdolšek 3, Žibert 3, Ljubenović 3, Piršič 1.

Irska – SLOVENIJA 10:14
Slovenija: Zdolšek 4, Žibert 4, Ljubenović 3, Piršič 3.

 Slovaška –  SLOVENIJA 9:15
Slovenija: 
Zdolšek 5, Žibert 4, Ljubenović 2, Piršič 4.


 EVROPSKE IGRE V BAKUJU, KOŠARKA 3×3, OSMINA FINALA:

ŽENSKE:
SLOVENIJA : BELGIJA (ob 12.00)

MOŠKI:
SLOVENIJA : ŠVICA (ob 12.30)