Fantje U16 na kratek premor, potem pa znova na parkete

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška reprezentanca U16 je v četrtek zaključila s prvim ciklom priprav. Fantje so se od nedelje potili v Slovenj Gradcu, po prostem petku, pa se bodo tja znova vrnili v soboto.

košarka

“V Slovenj Gradcu smo oddelali prvih pet dni priprav. Treningi so bili namenjeni postavljanju osnovnih taktičnih principov ter dvigovanju kondicijske forme,” je po prvem ciklu povedal glavni trener fantovske reprezentance do 16. leta, Dejan Čikić. Pred reprezentanco je še skoraj mesec dni treningov, saj se evropsko prvenstvo za reprezentance U16, ki bo letos v Bolgariji, začne 6. avgusta.

Fantje imajo na pripravah zanimive dneve, ki niso povezani le z zadrževanjem v športni dvorani – kar nekaj časa namreč preživijo tudi v učilnicah: “Igralci so imeli med prostim časom zelo pester program, ki je tokrat zajemal predavanja o preventivi poškodb, športni prehrani, ter spoznavanju košarkarskih vrednot.” Ob tej priložnosti je Čikić svoje fante pohvalil: “Igralci dobro delajo in si zaslužijo kratek premor. Že v soboto se vračamo na Koroško, kjer nas v drugem ciklu čakata prvi pripravljalni tekmi proti ekipi Črne Gore.”

Prvi pripravljalni tekmi, v okviru priprav na evropsko prvenstvo, bo reprezentanca fantov U16 odigrala v ponedeljek in torek, obe tekmi pa bosta v Športni dvorani Slovenj Gradec.