“Fantje, borite se kot tapravi Janezi!”

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Blogi košarkarjev
.

”Težko pričakovan Telemachov turnir v Stožicah je postregel z dobro košarko. Naši so se iz tekme v tekmo dvigovali in na koncu premagali v pripravljalnem delu nepremagljive Litvance ter tako dokazali, da odhajajo na prvenstvo z resnimi ambicijami. Lepo je bilo v naših koncih tudi videti Memija Bečirovića s svojo iransko reprezentanco, ki je bila več kot konkurenčna, in dokazal je, da njegovi dobri rezultati v Azijskem predelu niso slučajni,” začne svoj zapis Marko Milić.

Marko Milić1

“Pred svetovnim prvenstvom nas danes čaka še spektakel z Američani, v katerega moramo po mojem mnenju iti z malo rezerve, porazdeljeno minutažo in seveda končati brez poškodb. Lahko se namreč zgodi, da kakšen preceni svoje sposobnosti, ko se bo skušal dokazati proti prvim favoritom prvenstva. Ali to res so? Po mojem mnenju so daleč od nekdanjega Dream teama, kjer je bil glavni cilj nasprotnih reprezentanc dobiti skupno fotko z Birdom, Magicom ali Jordanom, in jih nihče ni niti poskušal premagati.

Ali to res so? Po mojem mnenju so daleč od nekdanjega Dream teama, kjer je bil glavni cilj nasprotnih reprezentanc dobiti skupno fotko z Birdom, Magicom ali Jordanom, in jih nihče ni niti poskušal premagati. Z odpovedjo glavnih zvezdnikov tipa Durant, LeBron, Kobe, ki imajo ekstra kvalitete, da brez akcije in ne glede na obrambni sistem nasprotnika ‘zimprovizirajo’ koš, bo imela mlada, sicer še vedno kvalitetna ekipa ZDA, probleme.

Veliko ostalih ekip na prvenstvu je taktično bolje podkovanih in čeprav imajo trenerja Krzyzewskija, legendo college košarke, po mojem mnenju vseeno ni dovolj, da njihovi individualni kvaliteti vcepi timski duh v samo mesecu priprav. Bomo videli.

Fantje srečno! Čeprav so cilji visoki, kar je edino pravilno, naj vam ti cilji ne naredijo težkih nog in tresočih rok, saj če boste držali skupaj in se borili kot tapravi Janezi, bomo vsi na vas ponosni, ne glede na končno uvrstitev…Gremo naši!”

Gremo naši!
Ajd,
Marko Milić