F4 rešitev za Ligo ABA? Odločajo klubi

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

„Načrtujemo telefonsko konferenco. Rad bi slišal mnenje klubov. Oni so lastniki Lige ABA,“ je Domagoj Čavlović, predsednik skupščine Lige ABA, za srbski portal MaxBet pojasnil, kakšna usoda čaka letošnjo Ligo ABA. V minulih dneh so bile sprva spraznjene dvorane, potem pa še odpovedane tekme zadnjega 22. kroga Lige ABA, prav tako je odpadla zadnja tekma rednega deal Lige ABA 2!


Ne bi radi za zeleno mizo

Kako naprej? Pravega odgovora regionalna liga nima. „Ne predstavljamo si, kako bomo nadaljevali tekmovanje. Nekaj lig je že razglasilo prvake, Liga ABA pa bo iskala rešitev v dogovoru z vsemi klubi,“ nadaljuje Čavlović, ki je poudaril, da ne želi, da bi se o prvaku odločalo zunaj parketa.

Zadnji krog in F4?

„Smo v situaciji, ki je ni bilo moč predvideti. O tem smo hoteli govoriti na petkovi skupščini v Zagrebu, a je zaradi znanih razlogov odpadla. Mislim, da nihče ne želi, da se tekmovanja konča za zeleno mizo. Je pa tudi težko predvideti, kako se bo končalo. Ostal je še en krog, ki pa vpliva in odloča o končnem razporedu. Če bi bil zadnji krog rednega dela odigran, bi imeli nekaj lažje delo, da najdemo primeren scenarij za konec. Zato želim organizirati telefonsko konferenco, da slišim predloge vseh klubov, da se naredita plana A in B,“ je dodal Čavlović, ki pa je na koncu dejal, da sam vidi rešitev v finalnem turnirju četverice in da se zadnji krog rednega dela odigra. „Če je treba tudi brez publike,“ doda Čavlović.

V nekaj dneh bo vse jasno…