Evropski prvak trenerja ne bo menjal

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Nekaj več kot dva tedna je že, odkar so košarkarji CSKA-ja osmič v klubski zgodovini posegli po naslovu prvaka Evrolige. Trener Dimitrios Itoudis je s tem izpolnil vsa pričakovanja, zato ni presenečenje, da so se Moskovčani še pred finalom Lige VTB odločili, da sodelovanje z Grkom podaljšajo.

Naredil si me ponosnega, točno tako kot si mi obljubil,” je v objemu polnem solz predsednik CSKA-ja Andrey Vatutin dejal Dimitriosu Itoudisu po zmagi nad Anadolu Efesom v finalu letošnje evroligaške sezone. Za Itoudisa in CSKA je bil to drugi skupni naslov prvaka Evrolige, v zaključku letošnje sezone pa bodo rdeče-modri proti mestnemu tekmecu Khimkiju lovili še 8. zaporedni naslov v Ligi VTB.

13 let učenec Obradovića

48-letni Grk, ki je trenersko pot pričel v Zagrebu, nadaljeval pa pri PAOK-u, Panioniosu, Philippos Thessaloniki, MENT-u, Panathinaikosu in Banvitu, je trener CSKA-ja postal junija leta 2014, ko je z Moskovčani podpisal dveletno pogodbo. Po novem podpisu bo v Moskvi ostal vsaj do leta 2021.

Hvala CSKA-ju, Andreyju Vatutinu in Nornickelu za novo pogodbo. Hvala vsem igralcem za rezultate, ki smo jih uspeli do zdaj doseči. Vedno pravim, da je vse v timskem delu trenerjev, osebja in vseh ljudi, ki delajo za CSKA. Veselimo se novega dolgoletnega sodelovanja, izmenjav idej in upajmo odlične košarke. Rad bi se zahvalil tudi navijačem za njihovo zaupanje ekipi; želimo si jih v vse večjem številu. Ekipa bo trdo delala, da boste ponosni,” je ob podaljšanju pogodbe spregovoril Itoudis.