Evroliga zadnji ‘wildcard’ podelila Rusom

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Ne Cedeviti Olimpiji, ne Partizanu, prav tako pa ne Budućnosti, Rytasu ali Darussafaki. Zadnje prosto mesto v evroligaški sezoni 2019/2020 po podeljenemu ‘wildcardu’ oz. posebnemu povabilu organizatorjev pripada Zenitu iz St. Petersburga.

Glavni kandidati za prejem zadnjega prostega povabila organizatorjev za evroligaško sezono 2019/20 so bili Partizan, Rytas, UNICS, Kuban, Budućnost in Zenit, organizatorji tekmovanja pa so se na koncu odločili prav za moštvo iz St. Petersburga, za katerega je v preteklosti med drugim nastopal tudi Uroš Slokar. Takrat se je moštvo še imenovalo Triumph.

Za klub iz St. Petersburga bo to premierno nastopanje v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V lanski sezoni so varovanci Joana Plaze v Ligi VTB končali na 4. mestu, v EuroCupu pa prišli do osmine finala.

Moštvo so pred letošnjo sezono dodatno okrepili Alex Renfroe (nazadnje Partizan), Andrey Zubkov (Khimki) in Andrew Albicy (Andorra). Zenit bi moral v prihajajoči sezoni sicer nastopiti v EuroCupu, kjer bo Ruse nadomestila italijanska Brescia.

Redni del Evrolige – sezona 2019/20

Klub  Kako do vstopnice? Klub  Kako do vstopnice?
Baskonia LC Olympiacos LC
FC Barcelona Lassa LC Panathinaikos OPAP LC
Real Madrid LC Maccabi FOX LC
Anadolu Efes LC AX Armani Exchange Olimpia LC
Fenerbahče LC Žalgiris LC
CSKA LC ALBA Berlin 2. mesto v BBL
Khimki 2. mesto v VTB Valencia EC
Crvena zveza mt:s 1. mesto v ABA Bayern Muenchen WC
LDLC Asvel  WC Zenit St. Petersburg WC