Evroliga: Spopad Slovencev v Istanbulu, presenečenje v Franciji

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Petkov evroligaški spored smo močno zaznamovali Slovenci. Na sporedu so bile zadnje tri tekme 11. kroga. Najbolj slovensko obarvan obračun je bil nedvomno v Istanbulu, kjer sta se pomerili zasedbi Fenerbahčeja in Valencie. Zlati slovenski trenerski duet na klopi Fenerbahčeja Kokoškov – Trifunović, je moral priznati premoč Valenciji, za katero brani barve Klemen Prepelič, z rezultatom 86:90. Slovenski junak je v vsem svojem sijaju zablestel v zadnji četrtini, ko je dosegel vseh svojih 13 točk, temu pa dodal še 2 asistenci. Da pa so bili Slovenci še bolj številčni, je za red na igrišču skrbel naš sodnik Saša Pukl.

Tudi Žan Mark Šiško je bil na delu, a tokrat žal neuspešno. Bayern je namreč izgubil na težkem gostovanju pri atenskem Panathinaikosu z rezultatom 83:76. Žan je v 18 minutah igre v statistiko vpisal 9 točk,  3 skoke in 2 asistenci. Naj omenimo še, da sta Šiškov Bayern in Prepeličeva Valencia  na lestvici izenačeni z 7 zmagami, kar ju uvršča na trenutno tretje oz. četrto mesto.


Zadnja tekma petkovega večera pa se je odvijala v Franciji. Prijetno presenečenje je pripravil domači Asvel, ki je z rezultatom 80:68 premagal Barcelono, ki kljub porazu še vedno zaseda prvo mesto na lestvici letošnje Evrolige.

Evroliga, 11. krog, 27.11.2020
Fenerbahče – VALENCIA 86:90
PANATHINAIKOS – Bayern 83:76
ASVEL – Barcelona 80:68

Slovenca v Evroligi:
Klemen Prepelič (Valencia) – 19 minut, 13 točk, 2 asistenci
Žan Mark Šiško (Bayern) – 18 minut, 9 točk,  3 skoki, 2 asistenci