Evroliga: Prepelič z metom ob sireni odločil zmagovalca!

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Sinoči se je v najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju, Evroligi začel 13. krog, kjer smo tudi Slovenci imeli svoje predstavnike. Klemen Prepelič je bil osrednji akter tekme med Valencio in Anadolu Efesom, ki so ga Španci dobili ravno po zaslugi slovenskega junaka, ki je z metom za dve točki ob zvoku sirene odločil zmagovalca. Tekma se je končala z rezultatom 76:74 v korist Valencije. Prle je  igral dobrih 16 minut in prispeval 7 točk, 3 skoke in 2 podaji.

Tudi Zoran Dragić je sinoči stopil na parket v domači Fernando Buesa Areni, kjer je Baskonia gostila izraelski Maccabi. Gostje so tekmo dobili z rezultatom 63:67. Zoki je igral slabih 20 minut in v tem času dosegel 7 točk in 1 ukradeno žogo.

Nikakor pa ne steče turškemu Fenerbahčeju, katerega s klopi vodita Igor Kokoškov ob asistiranju Rada Trifunoviča. Turški velikan je igral v Nemčiji, proti berlinski Albi in izgubil z visokih 89:63.

Zelo zanimivo srečanje pa se je odvijalo v Madridu, kjer je Real zadal prvi gostujoči poraz Zenitu v letošnji Evroligi. Na igrišču smo imeli moč spremljati tudi Anthonyja Randolpha (Real Madrid) in Kevina Pangosa (Zenit), ki imata slovenski potni list. Tončekov Real je kljub približanju Zenita v zadnji četrtini, tekmo dobil z rezultatom 79:72.

Evroliga, 13. krog, 10.12.2020
Crvena zvezda – OLYMPIACOS 79:81
ALBA – Fenerbahče 89:63
REAL MADRID – Zenit 79:72
Baskonia – MACCABI 63:67
VALENCIA – Anadolu Efes 76:74

Slovenca v Evroligi:
Klemen Prepelič (Valencia) – 16 minut, 7 točk, 3 skoki, 2 podaji
Zoran Dragić (Baskonia) – 7 točk, 1 ukradena žoga