Evroliga brez milosti z Ligo ABA, v uteho garancije

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Prve vesti iz Münchna niso bile ravno obetavne. Liga ABA je ostala brez stalnega mesta v Evroligi, ki je bil garantiran za prvaka Lige ABA. Tak status so izgubile še Liga VTB ter nemško in špansko državno prvenstvo.


Nova matematika

Po novem bodo ta garantirana štiri mesta pretvorjena v tri posebna vabila, četrto mesto pa bo šlo poražencu finala pokala EuroCup, s čimer se bo povečala pretočnost iz drugoligaškega EuroCupa v raj (beri Evroligo).

Čavlović miri

Zasedanje ECA-e, družbe, ki uprava z Evroligo in pokalom EuroCup, se je udeležil tudi Domagoj Čavlović, sicer podpredsednik Lige ABA. Drugi mož regionalne lige, ki mimogrede še vedno nima (športnega) direktorja, dobila naj bi ju prihodnji teden na skupščini, je zatrdil, da le ni vse tako črno!

„Prvak Lige ABA bo imel prihodnji dve sezoni mesto v Ligi ABA!“ je za Mondo.rs povedal Čavlović, ki naj bi dobil zagotovila vodstva družbe ECA. „Po novem domače lige nimajo več direktne prehodnosti v Evroligo, je pa Liga ABA dobila garancijo, da dobi enega od treh posebnih vabil,“ je še dodal Čavlović.

Sagadin je imel prav

Vse skupaj je voda na mlin tudi Cedeviti Olimpiji Ljubljana, ki ima zdaj na voljo dve poti do Evrolige. Na managementu pa je, da naredi to, česa je sposoben, poklican in plačan. Še enkrat pa se je izkazalo, kar je pred časom rekel Zmago Sagadin – Evroliga je na dosegu roke, tudi za Ljubljano!

Španci na nogah

V zrak so skočili v Španiji, ki bi lahko v sezoni 2020/21 ostali brez enega mesta v Evroligi ter namesto štirih, imeli med elito „le“ tri klube.