Eva Lisec v Francijo

s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentantka Eva Lisec bo v novi sezoni nosila dres francoskega kluba Roche Vendee Basket iz mesta La Roche-sur-Yon  v bližini Nantesa in Choleta. Ena izmed nosilk igre slovenske izbrane vrste je v zadnjih sezonah igrala za italijansko Famila Schio, sedaj pa bo glavno orožje novega kluba v močni francoski ligi.

Petindvajsetletna in 192 cm visoka Liščeva se je s košarko začela ukvarjati potem, ko se je odlično znašla na rokometnem igrišču. Po razpadu ŽRK Sevnica se je v sezoni 2009/2010 pridružila domači košarkarski šoli v Sevnici, se nad igro pod koši navdušila in tako se je začela njena košarkarska pot.

Profesionalno kariero je začela v sezoni 2010/2011 v ženskem košarkarskem klubu Grosuplje, kjer je preživela dve leti. Nato se je preselila v Celje in hitro postala pomemben člen odlične celjske zasedbe. Po treh letih igranja pod vodstvom Damirja Grgića jo je pot vodila v tujino. Zaigrala je v dresu italijanskega velikana Famila Schio, ki jo je kasneje za leto dni posodil v madžarski Atomeromu, zadnji dve sezoni pa je znova branila barve Schia in osvajala lovorike pod italijanskimi koši.

V pretekli sezoni je v državnem prvenstvu zaigrala na enajstih tekmah. V povprečju je na parketu prebila slabih 26 minut ter v tem času dosegala 10,2 točke, 5,9 skoka in 2,3 podaje na tekmo. S podobno statistiko se lahko pohvali tudi v Evroligi. V dvanajstih tekmah je v petindvajsetih minutah zbrala 9,1, točke, 4,2 skoka in 2 podaji.

Liščeva je v zadnjih letih tudi ena izmed nosilk slovenske izbrane vrste s katero je že dvakrat zaigrala na evropskem prvenstvu. V reprezentanci je debitirala 7. junija 2013, do sedaj pa zbrala 20 uradnih nastopov.