Eva Komplet (vsaj) za sezono v Toskano

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska reprezentantka Eva Komplet (182 cm, 1986) je našla nove delodajalce. Vsaj do konca sezone bo branila barve italijanskega prvoligaša Le Mura Basketa iz Lucce, pri katerem se je v zadnjih tednih mudila na preizkušnji.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Košarkarice iz Toskane so minuli konec tedna že opravile s prvo uradno tekmo, a ostale brez prve lovorike. Na tradicionalnem Superpokalu so jih s 66:58 premagale aktualne prvakinje iz Schia.

Do konca sezone v Italiji tako preostajata boja še za državni ter pokalni naslov in kdo ve, morda bo ravno slovenska reprezentantka tisti jeziček na tehtnici, ki bo svojim novim delodajalcem prinesel prvo lovoriko v klubski zgodovini. Celjanka bi s tem nadaljevala svojo tradicijo, saj je v vseh svojih dosedanjih klubih osvojila vsaj dve lovoriki.

Kompletova je svojo športno pot začela v Celju, s katerim je štirikrat postala državna (2005, 2006, 2008, 2009) ter petkrat pokalna (2003, 2005, 2006, 2007, 2008) prvakinja Slovenije. Po poškodbi kolena se je v sezoni 2009/2010 na parket uspešno vrnila v dresu kranjskogorskega Hita. Gorenjski klub je v prvi sezoni vodila do naslova državnega prvaka, v naslednji sezoni pa do dvojne krone. Nato je sledila prva selitev onkraj slovenskih meja na Hrvaško, kjer je v naslednjih dveh sezonah dvojno krono ponovila z evroligaškima zasedbama iz Gospića ter Zagreba. Ponovitvi uspehu je bila v dresu kluba s hrvaške prestolnice blizu tudi v minuli sezoni, ko je ta po novi pokalni lovoriki nekoliko presenetljivo klonil v borbi za državni naslov.

Krilna košarkarica je branila barve Slovenije v vseh mlajših starostnih kategorijah, od leta 2004 pa nastopa tudi v članskem dresu. Z 28. nastopi se trenutno nahaja na 14. mestu večne lestvice.