EuroCup: Lahko Valencia še četrtič poseže po lovoriki?

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Medtem, ko v Evroligi moštva počasi zaključujejo z rednim delom tekmovanja, pa smo toliko bližje končnemu razpletu v EuroCupu. Danes bosta v Španiji in Nemčiji že odigrani prvi polfinalni tekmi. Vloga prvega favorita za končni naslov pripada Valencii.

Že vse od začetka sezone v letošnji izvedbi EuroCupa v vlogo glavnega favorita postavljajo Valencio, le-ta pa naziv favorita s predstavami na parketu tudi upravičuje. Četa Jaumea Ponsarnaua se je kot edina od četrtfinalistov v polfinale prebila brez poraza, trener pa je verjame tudi v uspeh v polfinalu: “Mislim, da smo v delu sezone, ko smo najboljši, a ne smemo biti preveč samozavestni. Zavedamo se pomembnosti torkove tekme.”

Valencia je drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje do sedaj osvojila 3-krat, nazadnje v sezoni 2013/14, ko je v finalu ugnala prav UNICS. Rusi so na drugi strani v zadnjih sezonah EuroCupa redni udeleženec končnice, po lovoriki pa so nazadnje posegli v sezoni 2010/11, ko so bili v finalu boljši do Cajasola.

Lahko ekipam načrte pokvari ALBA?

V drugem polfinalu se bosta za finalno vstopnico merila ALBA in MoraBanc Andorra. Tam vloga favorita predvsem zaradi evropskih izkušenj pripada Berlinčanom, ki pa še vedno čakajo na prvi evropski naslov po Koraćevem pokalu leta 1995. Ekipe igrajo na dve doseženi zmagi.

EuroCup, polfinale, 1. tekma, 19.3.
Valencia – UNICS (18.30)
ALBA – MoraBanc Andorra (20.00)

Drugi polfinalni tekmi bosta na sporedu 22.3., morebitni tretji pa 27.3.