EuroCup: In ostalo jih je 8

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

V drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju je napočil čas za prve četrtfinalne obračune. V boju za naslov so ostali 3 španski klubi, 2 ruska ter po en nemški, litovski in francoski klub. Klubi s slovenskimi predstavniki so izpadli že pred četrtfinalom.

Sašo Filipovski (AS Monaco), Aleksej Nikolić (Partizan), Edo Murić (Cedevita) in Jaka Klobučar (Galatasaray) predstavlja četverico slovenskih predstavnikov, ki se je v letošnji sezoni predstavila v EuroCupu. Prvi trije so obstali v drugem delu tekmovanja, Klobučar pa je s turškim moštvom izpadel že v rednem delu.

Znanca slovenskih parketov sta zgolj člana Unicaje Sasu Salin in Giorgi Shermadini, ki sta nekoč nosila dres ljubljanske Olimpije. Moštvo iz Malage stavnice na lestvici favoritov uvrščajo na 4. mesto (kvota 7,5), z naskokom prvi favorit za naslov pa naj bi bila po mnenju stavnic Valencia (kvota 2,5).

EuroCup, četrtfinale, 1. tekma, 5.3.
(D) UNICS – Lokomotiv (17.00)
(A) ALBA – Unicaja (19.00)
(B) LDLC ASVEL – MoraBanc Andorra (20.30)
(C) Valencia – Rytas (20.45)

Ekipe v četrtfinalu igrajo na dve zmagi. Druge četrtfinalne tekme bodo na sporedu v petek, 8. marca, morebitne tretje pa v sredo, 13. marca. Sledi polfinale, v katerem bodo najboljši 4 prav tako igrali na dve dobljeni zmagi.

Polfinale
Zmagovalec četrtfinala A – Zmagovalec četrtfinala B
Zmagovalec četrtfinala C – Zmagovalec četrtfinala D