EuroBasket 2015: Slovenija uradno prejela vabilo Hrvaške

Rubrika: ReprezentancaEurobasketEuroBasket 2015

Košarkarska zveza Hrvaške je naši krovni organizaciji danes poslala uradno vabilo za igranje slovenske moške članske reprezentance v prvem delu EuroBasketa 2015 v Zagrebu, na katerega se je KZS že odzval pritrdilno.

slovenska reprezentanca

FIBA Europe, ki je organizacijo EuroBasketa 2015 septembra dodelila Franciji, Hrvaški, Nemčiji in Latviji, je vsem štirim organizatorjem dala priložnost, da v svojo skupino povabijo eno izmed reprezentanc po njihovi izbiri. Košarkarska zveza Hrvaške (HKS) se je po predhodnih pogovorih med vodstvi obeh zvez odločila, da v Zagreb povabi našo reprezentanco.

“Na Košarkarski zvezi Slovenije smo počaščeni, da so hrvaški kolegi v Zagreb povabili prav našo reprezentanco in se jim za to tudi zahvaljujemo. Igranje v hrvaški prestolnici predstavlja veliko priložnost, saj gre za trg, ki je zanimiv našim zdajšnjim in potencialnim novim sponzorjem, slovenskim navijačem pa omogoča možnost ogleda naše izbrane vrste na prvenstvu v neposredni bližini svojega doma. Verjamem, da si lahko slovenska košarka, v kolikor bo predlog dokončno tudi potrjen, od tega obeta veliko pozitivnega,” je dejal predsednik KZS Matej Erjavec, ki je tudi sprejel povabilo HKS.

Žreb v začetku decembra 

Ta mora predlog na FIBA Europe uradno prijaviti do srede, 15. oktobra, saj ga bo že dan kasneje obravnaval kolegij vseh štirih organizatork, končna uradna odločitev pa bo padla na seji Izvršnega odbora FIBA Europe, ki bo potekala 17. novembra. Žreb skupin EuroBasketa 2015 je sicer predviden v začetku decembra, EuroBasket 2015 pa bo na sporedu od 5. do 20. septembra 2015.