ESPN Dončiću napoveduje fenomenalno sezono

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Potem, ko mu je revija Sports Illustrated namenila 30. mesto na lestvici najboljših košarkarjev v letu 2020, so še večji poklon Luki Dončiću dali na največjem ameriškem športnem mediju ESPN-u, kjer so 20-letnega Ljubljančana na lestvici 1-100 najboljših igralcev v naslednji sezoni, uvsrtili kar na 16. mesto!

Najboljše deseterice še ni objavljene, je pa že zdaj branilec Dallas Mavericksov preskočil številna velika NBA imena, vključno s Kembo Walkerjem, Karl-Anthonyjem Townsom, Bradleyem Bealom, Donovanom Mitchellom, Jimmyjem Butlerjem, Pascalom Siakamom in še bi lahko naštevali. Še nepopoln seznam najdete tukaj.

Pri ESPN-u očitno vedo kaj govorijo, saj je bil Dončić na seznamu že lani, še preden je odigral prvo tekmo v dresu Dallasa, ko je bil uvrščen na 63. pozicijo. Ob vsakem košarkarji pa so si novinarji zastavili eno vprašanje, ki se pri Dončiću glasi:

V kakšni kondiciji bo Dončić na uvodu sezone? Lansko sezono je začel sezono z odvečno težo, ki pride s tem, ko si kralj Madrida … Kako bo letos vzdrževal težo bo velik dejavnik pri tem ali bo ščasoma MVP kandidat.