Erjavec naprej imenoval Dončića, zdaj še Sekuliča

Rubrika: Reprezentanca
 Člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na korespondenčni seji soglasno podprli predlog predsednika Mateja Erjavca in Aleksandra Sekulića imenovali za selektorja moške članske reprezentance tudi za obdobje naslednjih dveh let. To bo Sekulićev tretji mandat na klopi #mojtim.

Slovenski košarkarski strokovnjak, ki bo 24. februarja dopolnil 46 let, je vodenje moške članske reprezentance prevzel 6. novembra leta 2020. V zgodovino bo zapisan, da je Slovenijo vodil na vseh treh velikih tekmovanjih – evropskem prvenstvu, olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu.

Skupaj s sodelavci ga letos čakata dva izziva. #mojtim namreč že čez mesec dni v Kopru začenja kvalifikacije za nastop na EuroBasketu 2025, julija pa bodo Slovenci v Pireju lovili drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2025

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V GRČIJI

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
”Vodstvu Košarkarske zveze Slovenije in članom izvršnega odbora se zahvaljujem za zaupanje. Hkrati bi izkoristil priložnost, da čestitam Saši Dončiću za imenovanje na pozicijo športnega direktorja Košarkarske zveze Slovenije. S skupnimi močmi se bomo podali v nove izzive, ki so pred nami. Leto 2024 bo izjemno pomembno za slovensko reprezentanco, saj imamo priložnost, da se uvrstimo na dve veliki tekmovanji, olimpijske igre in evropsko prvenstvo. Vse misli in napori so v tem trenutku usmerjeni h kvalifikacijam za evropsko prvenstvo, ki se bodo začele čez mesec dni s tekmama proti Ukrajini in Izraelu. Naš cilj oziroma kar obveza je vsekakor uvrstitev na evropsko prvenstvo. Pričakujem, da se bomo lahko zbrali v najboljši možni zasedbi, še posebej sedaj, ko je februarski koledar v evroligi usklajen z reprezentančnimi okni.”

Vsi selektorji moške članske reprezentance

Zmago Sagadin: kvalifikacije za OI 1992, EP 1995

Janez Drvarič: EP 1993

Andrej Urlep: EP 1997

Boris Zrinski: EP 1999 in 2001

Slobodan Subotić: EP 2003

Aleš Pipan: EP 2005 in 2007, SP 2006 in kvalifikacije za OI 2008

Jure Zdovc: EP 2009, SP 2014 in EP 2015

Memi Bečirović: SP 2010

Božidar Maljković: EP 2011 in 2013

Igor Kokoškov: kvalifikacije za EP in EP 2017

Radovan Trifunović: kvalifikacije za SP 2019 in prvi cikel kvalifikacij za EP 2022

Aleksander Sekulić: od drugega cikla kvalifikacij za EP 2022 dalje

Aleksander Sekulić je bil prvič del štaba slovenske članske reprezentance leta 2006 na svetovnem prvenstvu v Saporu in Tokiu. Z izjemo treh let je vse do novembra 2020 opravljal vlogo pomočnika.  Je dvanajsti selektor slovenske izbrane vrste, prvo tekmo na klopi #mojtim pa je vodil 28. novembra 2020, ko je Slovenija v Stožicah ugnala Ukrajino s 84:73. Prav Ukrajina bo prvi slovenski tekmec v novem Sekulićevem mandatu.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo koledarsko leto 2024 torej začela z dvema domačima tekmama v uvodnem ciklu kvalifikacij za EuroBasket 2025. V koprski Bonifiki bo v četrtek, 22. februarja gostila Ukrajino, v nedeljo, 25. februarja pa še Izrael. Obe tekmi bosta na sporedu ob 18. uri.

Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena vstopnice za posamezno tekmo v predprodaji znaša 20 € na dan tekme bo cena vstopnice 25 €. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta. Do vključno srede, 21. februarja je možen tudi nakup paketa vstopnic za obe tekmi. Cene paketa je 30 €.